Στη Κόστα Ρίκα, για...συμβόλαιο και εμπειρίες, ο Τάσος Χριστοφιλέας

Mετά τη Καλαμάτα ο Τάσος Χριστοφιλέας «δοκίμασε τη τύχη» του στο Μενίδι και τον Αχαρναϊκό ωστόσο ο μεσσήνιος στη καταγωγή αμυντικός ψάχνει για ένα βήμα διαφορετικό, στη μακρινή Κόστα Ρίκα και την στην Καρταχινές, με την ελπίδα να υπογράψει συμβόλαιο.

Δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο να ακούς ότι Έλληνας ποδοσφαιριστής αφήνει το ποδόσφαιρο εντός των συνόρων και ταξιδεύει στην Κόστα Ρίκα για να βρει εκεί ομάδα. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του Τάσου Χριστοφιλέα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα "Live - Sport" την Κυριακή (5/6).

Ο 28χρονος αμυντικός, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Αχαρναϊκό, ταξίδεψε στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής με την ελπίδα να βρει νέα ποδοσφαιρική στέγη. Πώς έφτασε όμως στην απόφαση αυτή; «Εκεί βρίσκεται ο θείος μου εδώ και 20 χρόνια. Ο πατέρας μου ζει εκεί την τελευταία τετραετία. Έστειλα ένα βίντεο σε ορισμένες ομάδες της πρώτης κατηγορίας, τους άρεσα και αποφάσισα να ταξιδέψω στην Κόστα Ρίκα» δήλωσε στο Sport24.gr ο Χριστοφιλέας και συμπλήρωσε…

«Αυτό που έχω καταλάβει τις μέρες που μένω εδώ, είναι ότι στην Κόστα Ρίκα έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο και αγωνίζονται με δύναμη. Η πόλη μου μένω είναι η Αλαχουέλα, η δεύτερη μεγαλύτερη στην Κόστα Ρίκα, μετά την πρωτεύουσα, το Σαν Χοσέ. Είναι μια κλασική λατινοαμερικάνικη χώρα η Κόστα Ρίκα. Πράσινο παντού. Όπου και να γυρίσεις το κεφάλι σου πράσινο θα δεις».

1288 views
Top