Αθανασόπουλος, Παναγιωτόπουλος ή και οι δυο;

Παναγιωτόπουλος ή Αθανασόπουλος ή μήπως και οι δυο; Σχήμα με δυο στην κορυφή της επίθεσης δοκίμασε στο διπλό της Παρασκευής ο Λεωνίδας Μπίλης και δεν αποκλείεται γα πρώτη φορά στην φετινή σεζόν η Καλαμάτα να ξεφύγει από το κλασσικό 4-2-3-1 και να παραταχθεί με περισσότερο επιθετικογενές σχήμα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Αιολικό.
Η πρώτη ανάγνωση των δοκιμών του νέου τεχνικού της «Μαύρης Θύελλας» είναι πως θέλει να κρατήσει σε εγρήγορση και τους δυο σέντερ φορ της ομάδας ( ο Αθανασόπουλος έχει ξεκινήσει σε όλα τα ματς πλην του τελευταίου στην Ερμιόνη όπου την θέση του πήρε ο Παναγιωτόπουλος), αλλά από την άλλη έχει αρχίσει σιγά-σιγά να δουλεύει πράγματα και τακτικές οι οποίες δεν είχαν μπεί έως τώρα στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Ο Μπίλης, άλλωστε, στην πορεία του σε όλους τους πάγκους των ομάδων από τις οποίες πέρασε προσπαθούσε να εφαρμόσει σχήματα ευέλικτα που θα άλλαζαν ανάλογα με τον αντίπαλο αλλά και τις συνθήκες του αγώνα.
Έχει χρησιμοποιήσει αρκετά το 4-4-2 αλλά και το 4-3-3 και αυτό επιθυμεί να κάνει στην «Μαύρη Θύελλα» το παιχνίδι της οποίας είναι μονοδιάστατο και σχετικά προβλέψιμο.
Ο 47χρονος τεχνικός ζητά από τους παίκτες του να έχουν την κατοχή της μπάλας, υπομονή στην ανάπτυξη και να δείξουν επιθετικό προσανατολισμό που θα φέρει αποτελέσματα. Κυρίως το γκόλ που λείπει. Απ΄ όσα έχει δείξει μέχρι τώρα σε σχέση με τα πρόσωπα, κανείς δεν μπορεί να θεωρεί… δεδομένη την παρουσία του στην 11άδα και ίσως την Κυριακή να υπάρξουν κι άλλες εκπλήξεις.
Από εκεί και πέρα, εκτός φαίνεται να μένει ο Αγγελόπουλος ο οποίος έκανε ατομικό πρόγραμμα και έπαιξε για λίγο στο πρωινό δίτερμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι στην διάθεση του 47χρονου τεχνικού.
«Δουλεύουμε πολύ με στόχο να παρουσιαστούμε το δυνατόν καλύτεροι στο ματς με τον Αιολικό. Το σίγουρο είναι πως θα δώσουμε και την ψυχή μας για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», λέει ο Λεωνίδας Μπίλης ο οποίος με τις γνώσεις του αλλά και την απλότητα του χαρακτήρα του έχει κερδίσει το πρώτο στοίχημα της αποδοχής απ΄ όλους όσοι τον γνωρίζουν.

404 views
Top