Το προφίλ του ανανεωμένου Φιλαθλητικού

O ιστορικός σύλλογος της Σπάρτης, Φιλαθλητικός, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στη Β κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, προχώρησε φέτος σε μια σημαντική κίνηση ανανέωσης δίνοντας προτεραιότητα σε νέους και ταλαντούχους αθλητές ενώ παράλληλα προέκυψε και συνεργασία με την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΣΤΗΡ, προπονητής της οποίας είναι ο παλαιός αθλητής Γιάννης Κουσούλης .

Να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι… Παρελθόν από την ομάδα αποτελούν αρκετοί έμπειροι αθλητές όπως οι Μουχτερός, Πορφύρης, Μαργαριτόπουλος, Νικόλαρος, Τσιάγκρας, Θωμάς, Χατζάκος, Τομέλης, Τσαγκαρούλης, Βασιλάκος και, στον αντίποδα, αποκτήθηκαν 4 νεαροί αθλητές έως 15 ετών. Ο λόγος για τους Νικολάκο( Γύθειο), Καλαμαρά, Λαμπρινό και Ντολέγκα, από την Ακαδημία ΑΣΤΗΡ, που ήρθαν να προστεθούν στους αρκετούς ταλαντούχους μικρούς που διαθέτει η ομάδα. Πρόκειται για τους Κανελλόπουλο, Μπουζούκα, Βαρτσάκη, Κατσαμπή, Δαραβίγκα, Αιδίνη, Παπανικολάου (όλοι γεννημένοι το 2000),Νίκια, Γιαννακόπουλο, Γεωργούτσο, Καψαλάκο( γεν. το 2001)και τους Τσούση, Σταυρόπουλο(2002) που αποτελούν τη βάση του ανανεωμένου Φιλαθλητικού, με το σωματείο της Σπάρτης να έχει στις τάξεις του ελάχιστους έμπειρους αθλητές όπως είναι οι Μπουλούγαρης, Ξανθάκος, Κασάκος, Κορίνης και Παπαρές.

Μιλώντας με τον προπονητή του συλλόγου Γιάννη Μπουγάδη, που ανέλαβε να «τρέξει» το πλάνο, μας τόνισε ότι «στόχος της ομάδας είναι να αποκτήσουν εμπειρίες οι μικροί αθλητές οι οποίοι θα αποτελέσουν το μέλλον του Φιλαθλητικού αλλά και του Λακωνικού μπάσκετ.»

447 views
Top