Tα «μυαλά» των μονομάχων της Α΄ Κατηγορίας

Δώδεκα «μονομάχοι» δώδεκα και οι «καθοδηγητές» τους… Μιλάμε βεβαίως για τους ανθρώπους που θα βρίσκονται στην άκρη των πάγκων, τους «καπετάνιους», των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α ΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ το οποίο ξεκινά το Σάββατο.

Πρόσωπα λιγότερο ή περισσότερο γνωστά, έμπειρα ή άπειρα που θα επιδιώξουν να οδηγήσουν τις ομάδες τους στην επιτυχία αναλαμβάνοντας το όποιο κόστος και ακόμη περισσότερο άγχος. Άλλωστε, οι περισσότεροι εξ αυτών είναι πολλά περισσότερα από προπονητές…

Τέσσερα, λοιπόν, τα νέα πρόσωπα στην μεγάλη κατηγορία του μπάσκετ της Ένωσής μας,καθώς Γιαννακόπουλος, Τσόπελας, Στακιάς και Γεννιάς θα «παρουσιαστούν» για πρώτη φορά στο μπασκετικό κοινό της Α΄ κατηγορίας ενώ σαφώς περισσότεροι είναι οι προπονητές με εμπειρία και «άρωμα» του συγκεκριμένου χώρου.

Πέντε είναι οι προπονητές που ανέλαβαν το καλοκαίρι τις ομάδες τους- Γιαννακόπουλος, Τσόπελας, Δημόπουλος, Παυλής, Κορογώνας, με τους τρείς τελευταίους να έχουν πάντως περάσει και στο παρελθόν από τους πάγκους αυτούς- ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν το έργο τους. Αυτοί είναι λοιπόν οι προπονητές που θα καθοδηγήσουν τους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους παίκτες και θα προσπαθήσουν να αφήσουν το στίγμα τους οδηγώντας τις ομάδες τους στην επιτυχία…

ΓΥΘΕΙΟ: Με Δημήτρη Πρόκο για μια ακόμη χρονιά. Ο πολύπειρος πλέον προπονητής και από τους παλαιότερους του χώρου δείχνει «ακούνητος», άλλωστε είναι η ψυχή του συλλόγου της Λακωνίας.

ΔΡΟΜΕΙΣ: Εμπειρότατος, ικανός και πολύ καλός γνώστης της κατηγορίας, ο Ηλίας Μπαλής, επέστρεψε πέρυσι και συνεχίζει, ζητώντας την υπέρβαση και γιατί όχι την άνοδο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Με Χρήστο Γεννιά και στο Α΄ Τοπικό. Πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία ο 39χρονος τεχνικός που κουβαλά στις πλάτες του την ομάδα της Τρίπολης και την προσπάθεια εδραίωσής της.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ: Νέο και άγνωστο πρόσωπο στην ένωση ο Φώτης Τσόπελας που έχει εργαστεί κυρίως σε ομάδες Υποδομών της Αθήνας. Αναλαμβάνει δύσκολο έργο στον νεανικό ΝΟΠ αλλά κουβαλά την θέληση για επιτυχία και… παραμονή.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ο Θόδωρος Γιαννακόπουλος άφησε την Α2 Γυναικών και την Καλαμάτα 80 για την πανίσχυρη Καλαμάτα. Ο 30χρονος τεχνικός έχει εξαιρετικές γνώσεις και θεωρείται από τους κορυφαίους στην ένωση, γεγονός που καλείται να αποδείξει στην πράξη, ωθώντας την στην άνοδο στη Γ Εθνική. ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΄80: Ο Αντώνης Κορογώνας επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του καλαματιανού συλλόγου για να δουλέψει κυρίως τους ταλαντούχους αθλητές της. Ξέρει την κατηγορία και τα μονοπάτια και θεωρείται εμπειρότατος στα 34 του.

ΑΤΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αλλαγή πλεύσης από τον Άτλαντα και ο Αντώνης Παυλής δείχνει ιδανικός να «τρέξει» την ομάδα, έχοντας παραστάσεις και εμπειρίες από Α΄ κατηγορία και Γ΄ Εθνική. Ικανός, έξυπνος και διορατικός δείχνει ικανός να φέρει τον Άτλα ψηλά.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Παντελής Μπεμπέτσος σημαίνει εγγύηση έστω κι αν η ΑΕΣ θα παρουσιαστεί με αλλαγές. Από τους παλαιότερους στην ένωση, με όρεξη, γνώσεις και ικανότητα να οδηγεί την ομάδα του στην επιτυχία.

ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ: Επέστρεψε στην ομάδα των Γαργαλιάνων, από την οποία άλλωστε προέρχεται ο Νίκος Δημόπουλος, που είναι γνωστός για τη σκληρή δουλειά, σε δύσκολες συνθήκες και τους κανόνες πειθαρχίας. Ξέρει πλέον και την Α΄ Κατηγορία αρκετά καλά.

ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ: Με Παύλο Νόντα για τον πρωταθλητισμό η Μεσσήνη και πως θα μπορούσε διαφορετικά αφού μιλάμε για τεράστιες παραστάσεις και γνώσεις. Εμπειρία σημαντική από την κατηγορία, με τους Δρομείς και μεγαλύτερες, με Άργος και Ακάδημο.

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Άπειρος αλλά ορεξάτος ο Ηλίας Στακιάς που θα πάρει για πρώτη φορά άρωμα από τη μεγάλη κατηγορία. Στοίχημα και γι αυτόν ο Ευκλής που αποτελεί δικό του δημιούργημα.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Με Γιώργο Ροζακέα μετά από χρόνια ο Ακάδημος… Έννοιες ταυτόσημες και ικανές για πολλά. Θέλει να επαναφέρει την ομάδα στη Γ΄ Εθνική, δίνοντας τις απαντήσεις του. Είναι σίγουρα από τους παλαιότερους στη κατηγορία.

446 views
Top