Ο απολογισμός της πρεμιέρας από τη διοίκηση του Ευκλή

Τον απολογισμό της για το νικηφόρο ματς της πρεμιέρας και τα πλάνα της για την επόμενη μέρα γνωστοποίησε, σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του νεοφώτιστου Ευκλή κάνοντας παράλληλα ένα σύντομο απολογισμό της χρονιά που πέρασε και των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι την έναρξη της σεζόν, εκθειάζοντας τον τεχνικό της ομάδας Ηλία Στακιά. Αναλυτικότερα…

«Στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ ο ΕΥΚΛΗΣ πέτυχε μια ιστορική νίκη με αντίπαλο τον ΣΑΚ ΑΤΛΑ με σκορ 69 – 61. Είναι η πρώτη νίκη του Σωματείου στην Α’ Κατηγορία αφού η ομάδα από την ίδρυσή της μέχρι και πέρυσι έπαιζε στην Β’ κατηγορία. Την περυσινή αγωνιστική χρονιά που ήταν και χρονιά ανόδου ο ΕΥΚΛΗΣ τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του κάνοντας 10 νίκες και 2 ήττες σε 12 αγώνες με την τελευταία νίκη εκτός έδρας απέναντι στους Γαργαλιάνους να έχει τον χαρακτήρα «μπαράζ» αφού και η ομώνυμη ομάδα διεκδικούσε την άνοδο της στην Α’ κατηγορία.

Τα τελευταία δυο χρόνια η ανδρική ομάδα έχει ενισχυθεί με πεπειραμένους παίκτες από άλλα Σωματεία. Πέρυσι (2014-15) ήλθαν οι Αγγελόπουλος Αλέξης , Λιανός Τάκης και Φλώρος Απόστολος μαζί με τους παλιούς Νίκο Κλάπα , Αντωνάκο Γιώργο , Αθανασόπουλο Γιώργο, Παντζαρίδη Άγγελο , Βλαχογιαννόπουλο Κώστα , Βεργινάδη Δημοσθένη και άλλους κατάφεραν και ανέβασαν την ομάδα στην Α΄ κατηγορία. Φέτος ο Ευκλής έχει ενισχυθεί με έμπειρους παίκτες όπως ο Αλέξης Γερμανός ,ο Παναγιώτης Γιατράκος , ο Γεώργιος Μαθιόπουλος , ο Ξενοφώντας Φουρναράκος αλλά και νέους όπως ο Γκούμας Δημήτριος , Κόης Γιάννης , Κάλλας και Σωτηρόπουλος με αποτέλεσμα η ομάδα να έχει ανέβει επίπεδο και να έχει δημιουργηθεί ένα σύνολο που μπορεί να προβληματίσει όλες τις ομάδες που θα την αντιμετωπίσουν.

Ο στόχος είναι καταρχήν η παραμονή και στη συνέχεια η καθιέρωση στην κατηγορία. Με ανάλογες εμφανίσεις όπως αυτή της πρεμιέρας η υπόθεση «παραμονή» μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα έτσι ώστε η ομάδα να απαλλαχθεί από το υπερβολικό άγχος και να παίξει καλό μπάσκετ στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Για όσους έχουν παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα, η νίκη της πρεμιέρας δεν ήταν έκπληξη άλλα αναμενόμενο γεγονός.

Ενδεικτικό είναι ότι στον εν λόγω αγώνα η διαφορά κυμάνθηκε μέχρι και 15 πόντους και παρόλη την πίεση που άσκησαν οι παίκτες του ΑΤΛΑ στην μεταφορά της μπάλας αλλά και το σκληρό παιχνίδι που επιστράτευσαν πολλές φορές η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 8 πόντους.

Αρχιτέκτονας της νέας αυτής σελίδας είναι ο προπονητής Ηλίας Στακιάς που απολαμβάνει την εμπιστοσύνη αλλά και την στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου τα μέλη του οποίου σχεδιάζουν τα επόμενα σταθερά βήματα της ανάπτυξης του τμήματος μπάσκετ. Αυτά είναι η προσέλκυση μεγάλων χορηγών και η περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημιών που έχουν ξεκινήσει με επιτυχία εδώ και κάποιους μήνες με συμμετοχή πολλών παιδιών της πόλης μας αλλά και την συμμετοχή των παιδικών ομάδων του Συλλόγου στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Αναμένεται λοιπόν πολύ ενδιαφέρουσα η συνέχεια από το τμήμα μπάσκετ του ΕΥΚΛΗ με πρώτη την αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής απέναντι στην κραταιά ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1980 στην ΤΕΝΤΑ την Κυριακή 29-11-2015 και ώρα 18:30.»

251 views
Top