Καλαμάτα BC: Πρώτο τζάμπολ στην πορεία για την μεγάλη επιστροφή- Τι λένε οι μελανόλευκοι για τη νεα σεζόν

Πανέτοιμη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και την “επανεκκίνηση” για την επιστροφή στην Γ’ Εθνική είναι η Καλαμάτα BC, η οποία θα υποδεχτεί την Κυριακή (22/10, 20:00) τον Άτλαντα, τυπικά γηπεδούχος στην Τέντα.

Παραμονές της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων, οι μελανόλυκοι μίλησαν στον Τύπο και φωτογραφήθηκαν ενόψει της νέας σεζόν, στην media day, την οποία έχουν καθιερώσει στα πρότυπα των μεγάλων μπασκετικών συλλόγων.

Στην τελευταία προπόνηση δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, για επαγγελματικούς λόγους, οι Δημήτρης Τσικούρης, Δημήτρης Κουτίβας, Σπύρος Γεωργανάς, Στάθης Σπηλιώτης, Χρήστος Λουρμπέας και Μιχάλης Μιχόπουλος.

«Είχαμε αρκετά προβλήματα στην έναρξη της προετοιμασίας μας, αλλά αν εξαιρέσει κανείς την απουσία του Γιώργου Γιαννουκάκη στην πρεμιέρα με τον Άτλαντα, θα είμαστε γεμάτοι, έχοντας πλέον κάνει αρκετές προπονήσεις μαζί. Η νέα σεζόν ξεκινά στη λογική μίας “επανεκκίνησης” για εμάς, μετά τον υποβιβασμό από τη Γ’ Εθνική, χωρίς φυσικά να έχει φύγει από το μυαλό μας ο μεγάλος στόχος του να καθιερωθούμε στις εθνικές κατηγορίες και να γίνουμε ο “πρέσβης” του μεσσηνιακού μπάσκετ», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Αντώνης Κούτρης, με τον αρχηγό Γιώργο Γιαννουκάκη να προσθέτει:

«Είναι μία καινούργια αρχή για την ομάδα μας και είμαι σίγουρος πως, έχοντας μάθει από τα λάθη της περασμένης σεζόν στη Γ’ Εθνική, θα εμφανιστούμε πιο έτοιμοι για τις μεγάλες προκλήσεις που θέλουμε με θάρρος να αντιμετωπίσουμε. Προς το παρόν, όμως, έχουμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα μπροστά μας ως πρώτο “εμπόδιο” και οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να το ξεπεράσουμε και να επανέλθουμε στις εθνικές κατηγορίες».

Ένα από τα αποκτήματα της καλαματιανής ομάδας, ο Γιώργος Μαθιόπουλος, σημείωσε τα εξής: «Έρχομαι σε μία ομάδα που έδειξε ότι με πιστεύει πολύ. Το ενδιαφέρον της διοίκησης με κολάκευσε και δεν μπορούσα να αρνηθώ. Θα ήθελα πολύ ξανά τον τίτλο της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και να είμαι εδώ για την πρόκληση των εθνικών κατηγοριών», ενώ ο Γιώργος Τσιγαρίδης υπογράμμισε ότι «οι απαιτήσεις είναι υψηλές σε αυτή την ομάδα και αυτό είναι που χρειάζεται ένας αθλητής, ώστε να αποδίδει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, φοράω τα χρώματα της Kalamata BC».

Από τη δική του πλευρά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που μόλις… επαναπατρίστηκε, τόνισε πως «επιστρέφω επιτέλους στην πόλη μου και σε μία ομάδα που μπορεί να ικανοποιήσει μεγαλύτερες φιλοδοξίες για έναν παίκτη».

Αυτή είναι η τρίτη χρονιά στην Kalamata BC για τους Δημήτρη Τσικούρη, Δημήτρη Κουτίβα, Σπύρο Γεωργανά και Στάθη Σπηλιώτη, οι οποίοι αν και απόντες μίλησαν και δεν έκρυψαν ότι «υπάρχει σε αυτή την ομάδα ένα κλίμα που σε κρατά ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Μία από αυτές ήταν και ο υποβιβασμός που υποστήκαμε πριν από μερικούς μήνες από τη Γ’ Εθνική, αλλά δηλώσαμε εκ νέου παρόντες, έχοντας πιστεί για το restart του συλλόγου». Παρόμοιο χρονικό διάστημα βρίσκεται και ο Λεωνίδας Κούτρης, ο οποίος επανέρχεται μετά από ένα σκληρό τραυματισμό. «Είμαι έτοιμος για δράση και για την επάνοδό μου στα παρκέ. Ελπίζω πως αυτό θα συνδυαστεί με μία καλή πορεία για την ομάδα, η οποία θα την οδηγήσει στην επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες».

Επιστροφή στο «μελανόλευκο στρατόπεδο» και για τον Κωνσταντίνο Σιδέρη, ο οποίος, τόνισε:

Είναι χαρά που βρίσκομαι ξανά σε αυτή την ομάδα. Θεωρώ πως θα παρουσιάσουμε ένα πρόσωπο αντάξιο των δυνατοτήτων μας και θα μεταφραστεί στα αντίστοιχα αποτελέσματα, για να φτάσουμε στο σημείο του πήχη που έχουμε θέσει, έστω κι αν αυτό είναι αρκετά ψηλά».

Παράλληλα, την παρουσία τους στην Kalamata BC σχολίασαν οι νεαροί Γιάννης Αντωνόπουλος, Σταύρος Καρούτας, Γιάννης Παθιάκης, Δημήτρης Κονταργύρης και Νίκος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας πως «είναι χαρά μας να βρισκόμαστε στο δυναμικό της Kalamata BC. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε στην ίδια ομάδα με τόσο έμπειρους παίκτες, διαθέτοντας μεγάλα “όνειρα” και αυτό είναι κάτι ιδανικό για νεαρούς αθλητές σαν εμάς. Ασφαλώς, από τη δική μας πλευρά, θα είμαστε ετοιμοπόλεμοι όποτε κληθούμε να αγωνιστούμε».

 

752 views
Top