Κουτραφούρης σε Χονδρό: Υπάρχει μέλλον για τον Αθλητισμό στο Δήμο Μεσσήνης;

Ένα ακόμη επεισόδιο στην αντιπαράθεση της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με τον Δήμο Μεσσήνης προστέθηκε την Δευτέρα με επιστολή-απάντηση που απέστειλε ο Γιάννης Κουτραφούρης, στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Νίκο Χονδρό.

Θυμίζουμε πως η κόντρα της ‘Ένωσης με τον Δήμο Μεσσήνης ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Δήμος προκειμένου να παραχωρήσει το κλειστό γυμναστήριο της πόλης ζήτησε την καταβολή χρηματικού αντιτίμου που έχει οριστεί και γνωστοποιηθεί με απόφαση του 2017.

“Κύριε Αντιδήμαρχε,
Ο Αθλητισμός προϋποθέτει Παιδεία, η οποία δεν απονέμεται, αλλά αποκτάται με προσωπική παρουσία στα αθλητικά δρώμενα της πόλης και του Νομού.
Επειδή σας ενόχλησε το ύφος της επιστολής μου και όχι η ουσία αυτών που αναγράφονται, σας ενημερώνω για τα εξής:

Για πάνω από 4 δεκαετίες υπηρετώ ανιδιοτελώς το αθλητικό κίνημα της πατρίδας μας, σαν αθλητής, σαν προπονητής και από το 1983 μέχρι το 2018, σαν Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σήμερα μέλος του Δ.Σ. και από το 1995 σαν μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με την καθολική στήριξη των σωματείων Καλαθοσφαίρισης, της Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου.

Σας πληροφορώ λοιπόν ότι, σύμφωνα με το Νόμο και τους κανονισμούς που διέπουν τον Ελληνικό Αθλητισμό, έχω το δικαίωμα να εκφράζω τις απόψεις μου, για τα τεκταινόμενα στο χώρο μας, επίσημα, πολύ δε περισσότερο ως μέλος του Δ.Σ. υπερκείμενης Ομοσπονδίας.

Και τώρα στα δια ταύτα : Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι από τη Τετάρτη 13/2/2019 σας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλος, για το αίτημα του Δήμου, σύμφωνα με το έγγραφο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., να μεταφερθούν οι αγώνες Καλαθοσφαίρισης από την Καλαμάτα στη Μεσσήνη, λόγω της διεξαγωγής των διεθνών αγώνων Ρ.Α.Γ. ΄΄KALAMATA CUP 2019΄΄ και μέχρι τη Δευτέρα 18/02/2019, δεν είχατε απαντήσει.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι υποβάλατε το έγγραφο της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να ενημερώσετε ότι ήταν αίτημα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Καλαμάτας?

Μήπως σας ενημέρωσαν λάθος οι συνεργάτες σας, λέγοντας ότι και σ΄ εμάς, ότι είναι κανονισμός και η απόφαση θα αναρτηθεί στη διαύγεια και θα ελεγχθείτε για απιστία από ορκωτούς λογιστές? Θα ήταν αντιδεολογικό να σας ρωτήσω αν έχετε εισπράξει τέτοια τέλη εδώ και δύο χρόνια?

Είναι αλήθεια ή ψέματα, ότι μέχρι τη Πέμπτη 21/2/2019 και ώρα 12η μεσημβρινή, επανειλημμένα επικοινώνησε μαζί σας ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., αναμένοντας θετική απάντηση για την διεξαγωγή των αγώνων, αφού υπήρχε και αγώνας Εθνικού Πρωταθλήματος που ορίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης?

Γνωρίζετε ή όχι ότι το γήπεδο έδρα κάθε σωματείου παραχωρείτε από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου και η διοργανώτρια Ένωση απλώς ορίζει τους αγώνες (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας, είχε το πρόβλημα για το οποίο σας ενημέρωσε επανειλημμένα ο κ. Βασιλόπουλος, όσο και ο Πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.), αλλά προφανώς κάποιοι δεν ήθελαν να καταλάβουν ή σας παραπλανήσαν ?

Εσείς λοιπόν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για την προβολή και ανάπτυξη του Αθλητισμού στο Δήμο, προσπαθείτε με αοριστολογίες, αφενός μεν να νομιμοποιήσετε μια απόφαση πανελλαδικά κόλαφο για το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, αφετέρου δε, να δικαιολογήσετε την αδυναμία λήψης απόφασης εκ μέρους σας, που θα έλυνε το θέμα, μ΄ ένα τηλεφώνημα.

Τέλος επειδή το όλο θέμα δεν αντέχει στην οποιαδήποτε κριτική και προφανώς σας έφερε σε δύσκολη θέση, δεν έχω καμία αντίρρηση να ανακαλέσω τους όποιους βαρείς χαρακτηρισμούς εάν εσείς: 1ον) Παραδεχθείτε την αλήθεια των γεγονότων και αφήσετε κατά μέρος τους κάθε μορφής αφορισμούς, 2ον)

Προσωπικά κινήσετε την διαδικασία ν΄ ανακληθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης για καταβολή χρηματικού αντίτιμου, για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που πλήττει καίρια τα αθλητικά σωματεία της πόλης και 3ον)Αναλάβετε πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσσήνης (τοποθέτηση υπαλλήλου – καθαριότητα – φωτισμός – αποδυτήρια – αντικατάσταση μπασκετών – λειτουργία ηλεκτρονικών οργάνων) που μέχρι σήμερα φροντίζουν οι διοικητικοί παράγοντες των αθλητικών σωματείων, που το χρησιμοποιούν.

Τι λέτε υπάρχει μέλλον για τον Αθλητισμό στο Δήμο Μεσσήνης?"

493 views
Top