Ο Σωκράτης Νικολακάκος "αποκαλύπτεται" στο "Sport365.gr"

Σωκράτης Νικολακάκος…

Ο 15χρονός νεαρός αθλητής από το Γύθειο Λακωνίας, με ύψος 1,96εκ. άνοιγμα χεριών 2,05εκ. και βάρος 77kg, δεν περνά απαρατήρητος από τα γήπεδα του μπάσκετ και δεν είναι τυχαίο το ότι ήδη ομάδες μεγάλων εθνικών κατηγοριών έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο νεαρό.

Με αφορμή την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο πρόσφατο παιχνίδι της Β κατηγορίας ανδρών, ανάμεσα στο Φιλαθλητικό, στον οποίο και αγωνίζεται από το καλοκαίρι και την Ολυμπιάδα Δαφνίου, μιλήσαμε μαζί του, ζητώντας του να μας αναπτύξει τις αποφάσεις του για τη διεκδίκηση του μεγάλου ονείρου στο χώρο της καλαθοσφαίρισης, τις μπασκετικές του επιθυμίες και τα πρώτα συναισθήματα που έζησε στο μικρό διάστημα το οποίο προηγήθηκε ως αθλητής του Φιλαθλητικού….

-Πως ξεκίνησε η διαδρομή σου στο μπάσκετ?

« Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στην τοπική ομάδα του Γυθείου στα τμήματα υποδομών. Το μπάσκετ για μένα ήταν απλά ένα παιχνίδι μέχρι πέρυσι των Οκτώβριο που με συνάντησε ο coach Γιάννης Κουσούλης και μιλώντας στους γονείς μου , μας εξήγησε πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και ίσως ακόμα και μεγαλύτερες προοπτικές.»

-Τι αλλαγές υπήρξαν από το σημείο εκείνο και έπειτα?

« Αρχικά άρχισα να ανεβαίνω με λεωφορείο στην Σπάρτη και να προπονούμε ατομικά με τον coach για να βελτιώσω τα τεχνικά μου χαρακτηριστικά. Ήταν ένας δύσκολος χειμώνας αλλά άξιζε από κάθε άποψη γιατί αυτό με βοήθησε πολύ.»

-Και ο Φιλαθλητικός πως προέκυψε?

« Για μένα υπήρχε μονόδρομος καθώς για να κυνηγήσω κάτι παραπάνω έπρεπε να φύγω καταρχάς από το Γύθειο. Έγιναν κάποιες κουβέντες με τον coach και παρότι υπήρξαν κάποιες προτάσεις επιλέξαμε τον Φιλαθλητικό. Είχαν ένα πιο σαφές πλάνο για μένα και την εξέλιξη μου. Νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος γιατί η ομάδα είναι πραγματικά δίπλα μου από την πρώτη στιγμή σε ότι χρειάστηκα. Δουλεύουμε καθημερινά και εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα μου να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Όλο αυτό τον καιρό έχω δίπλα μου την διοίκηση αλλά και τον coach Γιάννη Μπουγάδη που με βοηθάει πάρα πολύ.»

-Πως βιώνεις τη συμμετοχή στις υποχρεώσεις του συλλόγου της Σπάρτης. Πέσε μας τις καλές και τις δύσκολες στιγμές...

«Θα ξεκινήσω από τα δύσκολα. Αν και δεν ήταν αυτοσκοπός για την ομάδα μας, σίγουρα μας στεναχώρησε που δεν περάσαμε στην Β’ φάση του παιδικού πρωταθλήματος.

Καλή στιγμή ε? Που αγωνίζεται η ομάδα του παιδικού μας στους αγώνες του Β’ τοπικού αντρών. Μεγάλο κίνητρο, ευθύνη αλλά και εμπειρία. Ήταν και ένας σημαντικός λόγος που ήρθα στην ομάδα γιατί μου δίνει κάποια παιχνίδια που με βοηθούν στην εξέλιξη μου.»

-Με την Ολυμπιάδα ήσουν εξαιρετικός και η ομάδα νίκησε…

« Η ομάδα έπαιξε αρκετά καλά. Βγάλαμε στο γήπεδο αυτά που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια νίκη που θα μας βοηθήσει βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά.

Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα , εγώ προσπαθώ όπως όλα τα παιδιά για το καλύτερο. Ήταν ομαδική δουλειά, κάποιος πήρε τα ριμπάουντ άλλος έκανε τα κλεψίματα κάποιος σούταρε.»

-Τι να περιμένουμε στη συνέχεια?

«Αρχικά να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θέλουμε να δείξουμε κάποια πράγματα, ότι υπάρχει ταλέντο και αξίζουν τα παιδιά ευκαιρίες. Όταν τελειώσει το πρωτάθλημα θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Τι προτάσεις θα προκύψουν, τι θα είναι το καλύτερο. Μέχρι τότε μεσολαβεί αρκετός χρόνος. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το επόμενο παιχνίδι, στις 10 Γενάρη, με τον Πάνα»

-Κάτι για κλείσιμο?

«Αρχικά να ευχαριστήσω τον coach Κουσούλη που δουλεύει μαζί μου ατομικά με στόχο τη βελτίωση μου. Επίσης που συνέβαλε να πάω να προπονηθώ δύο φορές με τα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, κάτι το οποίο με έχει βοηθήσει αρκετά αγωνιστικά αλλά και στο να δω κάποια πράγματα. Επίσης τον coach Μπουγάδη που καθημερινά με βοηθάει πολύ όπως και όλα τα παιδιά της ομάδας που είναι σαν να παίζουμε μαζί χρόνια.

Και εσάς για την συνέντευξη αλλά και για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε βοηθώντας το μπάσκετ. Χρειαζόταν κάτι τέτοιο στη περιοχή μας. Κλείνοντας, να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους με υγεία. Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά.»

1606 views
Top