Η προκήρυξη της Γ κατηγορίας ανδρών

Έγινε γνωστή, από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, η ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ κατηγορίας ανδρών, που ξεκινά στις 9 Απριλίου με τη συμμετοχή 8 ομάδων από τη Μεσσηνία και 3 από τη Λακωνία. Αναλυτικά τα όσα περιλαμβάνει η προκήρυξη…

« Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., του καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων 2015-2016

Π ρ ο κ η ρ ή σ ο υ μ ε

Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας ΑΝΔΡΩΝ, περιόδου 2015-2016 με τους εξής όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο : ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα πάρουν μέρος τα σωματεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής : 1) Α.Ο. ΚΡΟΚΕΩΝ, 2) Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ , 3) Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ, 4) Α.Π.Σ. ΛΥΚΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ, 5) Α.Π.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ, 6) Α.Σ. Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, 7) Α.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, 8)Γ.Σ. ΧΩΡΑΣ, 9) ΚΟΡΩΝΗ 90 Α.Ε., 10) Ο.Φ. ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, 11)Σ.Α.Κ. ΔΑΪΚΛΗΣ.

ΑΡΘΡΟ 2ο : ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ Α) Η Έναρξη του Πρωταθλήματος, ορίζεταιτο Σάββατο 9 Απριλίου 2016 . Γ) Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., παρουσία των αντιπροσώπων των Σωματείων.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Α) Α΄ ΦΑΣΗ : Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών είναι χωρισμένα σε δύο ομίλους και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους), σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ 1) Α.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ, 2) ΚΟΡΩΝΗ 90 Α.Ε., 3) Γ.Σ. ΧΩΡΑΣ, 4) Α.Π.Σ. ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ και (2) ομάδες που θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση (Α.Π.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ, Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΛ., Ο.Φ. ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡ., ΣΑΚ ΔΑΪΚΛΗΣ).

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ 1) Α.Ο. ΚΡΟΚΕΩΝ, 2) Α.Σ. Ο ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, 3) Α.Π.Σ. ΛΥΚΟΙ ΣΠΑΡΤΗΣ και 2 ομάδες που θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση (Α.Π.Σ. ΠΡΩΤΕΑΣ, Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ, Ο.Φ. ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡ., ΣΑΚ ΔΑΪΚΛΗΣ).

Β) Β΄ ΦΑΣΗ : Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η & 2η θέση της τελικής βαθμολογίας του Α΄ & Β΄ Ομίλου της Α΄ Φάσης, θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές (ένας με όλους σε δύο γύρους) σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί. Πρωταθλήτρια ομάδα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών ανακηρύσσεται αυτή που θα καταλάβει την 1η θέση, στη τελική βαθμολογία της Β΄ Φάσης του Πρωταθλήματος. Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η & 2η θέση της τελικής βαθμολογίας της Β΄ Φάσης, ανέρχονται στην Β΄ Κατηγορία Ανδρών.

Γ) Οι αγώνες του πρωταθλήματος θα διεξάγονται κάθε Σάββατο και Κυριακή ή άλλη μέρα, εφόσον η Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος θεωρήσει αυτό απαραίτητο.Στη Β΄ Φάση του Πρωταθλήματος, οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σάββατο ή Κυριακή και Τετάρτη.

Τo Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο. Το σωματείο που μετακινείται, υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη, ανεξάρτητο από το μέσο μετακίνησής του. Σε περίπτωση έκτακτων καιρικών συνθηκών (χιονοπτώσεις), το σωματείο που δεν θα είναι εμπρόθεσμα στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, είναι υποχρεωμένο να προσκομίσει μέσα σε (48) ώρες τα απαραίτητα σχετικά δικαιολογητικά μόνο από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Περιφερειακές Ενότητες: Μεσσηνίας– Λακωνίας).

ΑΡΘΡΟ 4ο : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ Στο Πρωτάθλημα δικαιούνται να λάβουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου. Οτιδήποτε αφορά στα δελτία ταυτότητας αθλητών αναφέρεται στο άρθρο 41 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. πλην του χρόνου ισχύος των Δελτίων Υγείας τους, που εφαρμογή έχει το άρθρο 33 παρ. 9 του Ν. 2725/1999 (ισχύς ενός έτους).

1) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, έχουν δικαίωμα να δηλώνουν μέχρι δέκα(10) αθλητές στο φύλλο αγώνα, (γεννηθέντες το 1984 και μεγαλύτερους).

2) Την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ,πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να δηλώνουν δύο (2) αθλητές μέχρι είκοσι δύο (22) ετών (γεννηθέντες το 1993 και νεότερους), εκ των οποίων ο ένας (1) αθλητής, ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΑ ΔΥΟ (2) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ (1ου) ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

3) ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-2017, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΡΕΙΣ (3) ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 22 ΕΤΩΝ (ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 1994 ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ), ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΕΝΑΣ (1) ΑΘΛΗΤΗΣ, ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

4) Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 22 ΕΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Η ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ. - Για την εφαρμογή των ανωτέρω, αρμόδιοι είναι οι Διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησής τους, ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και το υπαίτιο Σωματείο θα μηδενίζεται. - Σε περίπτωση που δεν εφαρμόζονται τα ανωτέρω, η Επιτροπή Πρωταθλήματος, θα πραγματοποιεί ενδελεχή έλεγχο στα Φύλλα Αγώνων και ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ, έστω και αν η αντίπαλη δεν έχει υποβάλλει ένσταση.

ΑΡΘΡΟ 5ο : ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Υπενθυμίζονται στα Σωματεία οι διατάξεις του Κανονισμού Προπονητών Καλαθοσφαίρισης. Επίσης είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του Προπονητή και κόουτς με την ιδιότητα του αθλητή, σύμφωνα με το άρθρο 31, παρ. 11 του Ν. 2725/1999 και τα άρθρα 75&4 του Ν. 3057/2002. Οι Προπονητές (Coach) και οι Βοηθοί Προπονητές (AssistantCoach), θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι κατά την διάρκεια των αγώνων. - Η μη τήρηση των παραπάνω, θα επιφέρει τις σύμφωνα με το Νόμο κυρώσεις.

ΑΡΘΡΟ 6ο : ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ : Τα σωματεία που αγωνίζονται, θα φορούν εμφανίσεις σύμφωνα με τα άρθρα 42 & 43 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν το ίδιο ή παραπλήσιο χρώμα φανέλας, είναι υποχρεωτική η αλλαγή της, από το σωματείο που έχει την ιδιότητα του γηπεδούχου. Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα στις φανέλες των αθλητών, να χρησιμοποιούν τους αριθμούς 4 μέχρι και το 19. ΑΡΘΡΟ

7ο : ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ Κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, κάθε σωματείο της Γ΄ Κατηγορίας, υποχρεούται να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το Κλειστό Γυμναστήριο, που προτείνει σαν έδρα του. Εάν κάποιο σωματείο αδυνατεί να εξασφαλίσει Κλειστό Γυμναστήριο σαν έδρα του, οι αγώνες του θα τελούνται σε γήπεδα που θα ορίζονται από την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

ΑΡΘΡΟ 8ο : ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ Για την αναβολή των αγώνων ισχύουν όσα ορίζονται από το άρθρο 50 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. Αγώνας ο οποίος αναβάλλεται για οποιοδήποτε λόγο, θα διεξάγεται την Τετάρτη που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική ( χρονικό διάστημα 11 ημερών). - Διευκρινίζεται επίσης ότι, ΔΕΝ θα χορηγείται αναβολή αγώνων, λόγω συμμετοχής αθλητών σε σχολική εκδρομή.

ΑΡΘΡΟ 9ο : ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζονται από το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ., πρέπει δε να υποστηριχθούν με υπόμνημα μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από ταχυδρομική επιταγή, με το ποσό των 100,00 €. α) Οι ενστάσεις που αναφέρονται σε περιπτώσεις κακής εφαρμογής Κανονισμών Παιδιάς, εκδικάζονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο της Κ.Ε.Δ. – ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

β)Οι υπόλοιπες ενστάσεις, εκδικάζονται από την Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π.

γ) Οι ενστάσεις για την αντικανονική συμμετοχή των (2) δύο αθλητών ( 22 ετών και κάτω) θα υποβάλλονται πριν το κλείσιμο του φύλλου αγώνος. Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου α΄, ασκούνται ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Οργάνου της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και συνοδεύονται από παράβολο 200,00 €. Οι προσφυγές κατά των αποφάσεων της παραγράφου β΄, ασκούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Α.Δ.

Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλητές τους, συμφωνούν, αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδια, για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή, ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του Καταστατικού, των Κανονισμών και των Προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ. (με βάση τους οποίους διεξάγονται τα διάφορα Πρωταθλήματα και που αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. , Σωματείων και Αθλητών), μόνο τα Διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές, απαγορευμένης ρητώς κάθε προσφυγής στα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. Σε περίπτωση που σωματείο προσφύγει στα Πολιτικά Δικαστήρια για θέμα ερμηνείας κανονισμών ή της παρούσης, μηδενίζεται για όλους τους υπόλοιπους αγώνες του Πρωταθλήματος για το οποίο έγινε προσφυγή και αποκλείεται από όλα τα Πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, στα οποία δικαιούται να συμμετάσχει.

ΑΡΘΡΟ 10ο : ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ-ΚΥΡΩΣΕΙΣ α)Tα σωματεία που αγωνίζονται, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον κανονισμό των Πρωταθλημάτων, οι δε διοικητικοί και υπόλοιποι παράγοντες, οι αθλητές των σωματείων, καθώς και οι προπονητές, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπονται από τον ισχύοντα αθλητικό Νόμο και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ

β)ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Σ΄ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015- 2016 ΚΑΙ ΕΝΟΣ (1) ΒΑΘΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2016-2017.

γ) Σε περίπτωση που αθλητές, παράγοντες, προπονητής ή φίλαθλοι σωματείου προκαλέσουν σωματική ή υλική βλάβη σε Διαιτητή ή Κριτή, το υπεύθυνο σωματείο υποχρεούται να αποκαταστήσει την προσκληθείσα βλάβη, πέραν των άλλων ποινών που προβλέπονται από τους κανονισμούς. Η εκτίμηση της δαπάνης γίνεται με όποιο πρόσφορο τρόπο αποφασίσει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Η καταβολή της δαπάνης γίνεται εντός (3) ημερών από την λήψη της σχετικής απόφασης από το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. και σε περίπτωση άρνησης το Σωματείο ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ για τις επόμενες δυο αγωνιστικές από την λήξη της προθεσμίας καταβολής (άρθρο 82 και 88 των Κανονισμών).

δ) Το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. δικαιούται να χρησιμοποιήσει διαιτητές άλλων συνδέσμων πλην του συνδέσμου Κεν/κης και Νότιας Πελοποννήσου, εφόσον κριθεί σκόπιμο εξ’ αιτίας επεισοδίων που προκάλεσαν αθλητές, προπονητές, παράγοντες ή φίλαθλοι σωματείου για το τμήμα ή τα τμήματα του σωματείου που προκάλεσε επεισόδια σε βάρος Διαιτητών ή Κριτών. Το υπαίτιο σωματείο υποχρεούται τουλάχιστον 48 ώρες πριν την τέλεση του αγώνα, στον οποίο έχουν ορισθεί διαιτητές και κριτές άλλων συνδέσμων, να καταβάλει τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία - μετακίνηση), διαφορετικά ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ.

ΑΡΘΡΟ 11ο : ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΑΝΟΔΟΣ-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το Άρθρ. 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους-ες των δύο (2) παικτών-τριών / άρθρο 21Κανονισμών Παιδιάς – και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα).

Β) ΚΑΤΑΤΑΞΗ Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ και παρ.4. Σε περίπτωση ισοβαθμίας: α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες – ήττες – μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες. β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη o συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν. γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση το πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη. δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) στους μεταξύ τους αγώνες. ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη ο συντελεστής πόντων (goal average) σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν. στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β. Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ. Ο ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΠΟΝΤΩΝ (GOAL AVERAGE ) ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ. Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το ΄Αρθρο 47 – παρ. 2η (όπως αυτή τροποποιήθηκε), τα αποτελέσματα των αγώνων που έδωσε ομάδα που υποβιβάστηκε, λόγω μη προσέλευσης σε δύο (2) αγώνες ή αποχώρησης από την συνέχεια του Πρωταθλήματος, λαμβάνονται υπόψη στην διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα της περιόδου.

Γ) ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Στη Β΄ Κατηγορία Ανδρών, ανέρχονται οι δυο πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης της Γ΄ Κατηγορίας Αδρών. Δ) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Εάν υποβιβασθούν δύο ομάδες από την Α΄ Κατηγορία, δύο ομάδες θα υποβιβασθούν και από την Β κατηγορία (τα σωματεία που θα καταλάβουν την τελευταία θέση της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων). Εάν υποβιβασθεί μία ομάδα από την Α΄ Κατηγορία, θα υποβιβασθεί μία ομάδα από την Β΄ Κατηγορία . Οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις της τελικής βαθμολογίας των δύο ομίλων, θα δώσουν αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας,συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί η άνοδος και ο υποβιβασμός του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.

ΑΡΘΡO 12ο : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Α) ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Τα σωματεία που μετέχουν στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, αναλαμβάνουν τη δαπάνη μετακίνησης των εκτός έδρας αγώνων τους.

Β) ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΚΡΙΤΩΝ Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, υποχρεώνονται να καταβάλουν, πριν την έναρξη των εντός έδρας αγώνων τους, σε κάθε Διαιτητή και Κριτή, την αποζημίωση, ημεραργία και έξοδα μετακίνησης, όπως έχουν καθοριστεί από την Ε.Ο.Κ. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν, από το γηπεδούχο σωματείο, τα έξοδα Διαιτητών και Κριτών, το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται στον συγκεκριμένο αγώνα. Οι Διαιτητές - Κριτές και Κομισάριοι των αγώνων, ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Το γηπεδούχο σωματείο είναι υποχρεωμένο να καλύπτει τη Γραμματεία των αγώνων, θέτοντας αυτούς στη διάθεση της Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. Σε περίπτωση που το γηπεδούχο σωματείο, ΔΕΝ θα παρουσιάζει Κριτές, ο αγώνας ΔΕΝ θα διεξάγεται με ευθύνη των Διαιτητών και θα κατακυρώνεται στην φιλοξενούμενη ομάδα. - Τα Σωματεία που δεν κατέβουν ν΄ αγωνιστούν, χωρίς να ενημερώσουν έγκαιρα την Επιτροπή Πρωταθλημάτων, θα επιβαρύνονται τα έξοδα διεξαγωγής του αγώνα (αποζημίωση – ημεραργία – μετακίνηση Διαιτητών – Κριτών).

Γ) ΑΔΕΙΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 1) Οι αγώνες διεξάγονται με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. σύμφωνα με το αρθρ. 22, παρ. 9 του Ν. 4049/23-02-2012 και την άδεια διεξαγωγής των αγώνων χορηγεί ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας, τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου ( Δ/ση: Μαινάλου & Σέκερη / 22100 Τρίπολη , Τηλ. : 2710-234456, Fax : 2710-234492 .

- Κάθε σωματείο είναι υποχρεωμένο πριν την έναρξη των αγώνων του οικείου Πρωταθλήματος, να υποβάλει αίτηση για χορήγηση άδειας διεξαγωγής των αγώνων του. Στην αίτηση θα επισυνάπτεται: 1ον) Το πρόγραμμα των αγώνων της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., 2ον)Η έγγραφη παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου που δηλώνει ως έδρα η κάθε ομάδα και 3ον) Η άδεια καταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, εφόσον αυτή έχει εκδοθεί από την Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης. - Τα Σωματεία υποχρεούνται να κοινοποιούν το πρόγραμμα των αγώνων, στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα. 2) Τα σωματεία δεν δικαιούνται να διοργανώσουν φιλικούς αγώνες (Τουρνουά) χωρίς την έγκριση της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.. Είναι δε απαραίτητο να χρησιμοποιούνται σ΄ αυτούς τους αγώνες, επίσημοι Διαιτητές και Κριτές, οι οποίοι θα ορίζονται από την Κ.Ε.Δ. – Ε.ΚΑ.ΣΚΕ.ΝΟ.Π., σύμφωνα με το Ν. 2725/99 ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 44, ΠΑΡ. 4. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα Σωματεία θα καλούνται σε απολογία στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Δ) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Η οικονομική διαχείριση των αγώνων (έκδοση και θεώρηση εισιτηρίων κ.λ.π.) ανατίθεται στα γηπεδούχα σωματεία. Η τιμή εισιτηρίου για τους αγώνες του Πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας Ανδρών, ορίζεται έως τρία (3) ευρώ. Τα σωματεία που θα έχουν την οικονομική διαχείριση των αγώνων τους, πρέπει να εκδώσουν και να θεωρήσουν στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, εισιτήρια που θα φέρουν την επωνυμία τους, σαν υπευθύνων (και όχι της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ) η τιμή των οποίων απαγορεύεται να υπερβαίνει τα τρία (3) ευρώ.

Ε) ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων, ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π., η οποία σε συνεργασία με τα γηπεδούχα σωματεία, θα χορηγεί την άδεια τηλεοπτικών μεταδόσεων σε οποιοδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό τηλεοπτικό μέσο (τηλεόραση – διαδίκτυο - internet κ.λ.π.) Η άδεια τηλεοπτικής μετάδοσης, χορηγείται μετά από υποβολή εγγράφου σχετικού αιτήματος και η οποία υποχρεωτικά θα πρέπει να επιδεικνύεται πριν την έναρξη του αγώνα, στο γηπεδούχο σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 13ο : ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ Στους αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας, θα χρησιμοποιηθούν υποχρεωτικά δερμάτινες μπάλες SPALDING(SIZE 7), μη εφαρμοζόμενης της παρ. 5 του αρθρ. 37, των κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

ΑΡΘΡΟ 14ο : ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ Υπενθυμίζεται στα γηπεδούχα σωματεία ότι, θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την παρουσία Ιατρού, κατά την διάρκεια των αγώνων.

ΑΡΘΡΟ 15ο : ΕΠΑΘΛΑ Στην Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο, στους δε αθλητές της διπλώματα και χρυσά μετάλλια. ΓΕΝΙΚΑ Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος και δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ., τη Γενική Προκήρυξη Πρωταθλημάτων και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση, αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.»

253 views
Top