Στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ το βιβλίο "10&1 Χρόνια Μπάσκετ"του Σταύρου Κουκάκη

Τεράστια διάκριση για τον Αρκά δημοσιογράφο και Αντιπρόεδρο της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αλλά το κυριότερο άνθρωπο του μπάσκετ, που έχει συνεισφέρει ποικιλοτρόπως στο άθλημα που πλήθος κόσμου αγαπά και ακολουθεί, Σταύρο Κουκάκη καθώς το βιβλίο του «10 & 1 Χρόνια Μπάσκετ» από το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 τοποθετήθηκε και επίσημα στην βιβλιοθήκη του Μουσείου του Μπάσκετ της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα του βιβλίου, που κυκλοφόρησε στις αρχές του 2000,έχει να κάνει με τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τα πρώτα δέκα χρόνια μετά την τροποποίησή της από Τοπική Επιτροπή Λοιπής Πελοποννήσου σε Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Στις 256 σελίδες του γίνεται αναφορά στην ιστορία της Ένωσης, πώς ξεκίνησε το μπάσκετ στην περιοχή, αλλά και την παρουσία των ομάδων Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, στα τοπικά πρωταθλήματα, τα ρεκόρ παικτών, προπονητών, διαιτητών, ενώ ειδική αναφορά γίνεται στους παίκτες που κλήθηκαν και αγωνίστηκαν με τις εθνικές ομάδες αναδεικνύοντας έτσι την καλή δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής των συλλόγων.

Είναι το πρώτο βιβλίο στο είδος του και το πρώτο που καταγράφει την ιστορία του μπάσκετ στην ευρύτερη περιοχή Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, ενώ η είσοδος του στο Μουσείο του Μπάσκετ είναι ιδιαίτερα τιμητική καθώς παράλληλα είναι η πρώτη φορά που βιβλίο Αρκά δημοσιογράφου που εργάζεται στην Τρίπολη γνωρίζει τέτοια διάκριση.

Μιλώντας για το «10 & 1 Χρόνια Μπάσκετ» ο Γιωργής Μπουσβάρος δήλωσε: «Ο φίλος μου Σταύρος Κουκάκης έχει κάνει μία μεγάλη προσπάθεια με το βιβλίο του, που είναι το μοναδικό στην περιοχή της Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου. Υποχρεωτικά το βάλαμε στην βιβλιοθήκη του μουσείου μας. Όλοι φέρνουν κάτι, όλοι αφήνουν κάτι. Από κει και πέρα, θέλω να υπάρχει μία άψογη συνεργασία του μουσείου της ΧΑΝΘ με όλους τους φίλους του μπάσκετ»

Από την πλευρά του ο συγγραφέας του βιβλίου Σταύρος Κουκάκης δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι στο σημείο που ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ελλάδα, εδώ στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό, η προσπάθεια που κάναμε πριν λίγα χρόνια, να καταγράψουμε την ιστορία του μπάσκετ στις περιοχές Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας να βρίσκει περίοπτη θέση στο μουσείο του μπάσκετ.

Χαρά και τιμή που στέκομαι δίπλα στο Γιωργή Μπουσβάρο, που ξέρω πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει κάνει μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες του για να φτιάξουν αυτό το Μουσείο, που είναι το τέταρτο στον κόσμο. Θεωρώ πώς είναι καθήκον όλων μας να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να βοηθήσουμε την προσπάθεια που γίνεται για να καταγραφεί όσο γίνεται καλύτερα η ιστορία του αγαπημένου μας αθλήματος.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλο μου Γιωργή Μπουσβάρο που μπήκε το βιβλίο μου στο μουσείο του μπάσκετ και να του υποσχεθώ ότι θα είμαι στο πλευρό του και στην προσπάθεια που κάνει σε ότι μου ζητηθεί»

ΠΗΓΗ:www.arcadiaportal.gr

137 views
Top