Μίλησε η «ψυχή» των Γαργαλιάνων και 70-62 των Ακάδημο (pics)

Την έκπληξη του πρωταθλήματος, τουλάχιστον στις αγωνιστικές που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα, σημείωσε ο ΓΣ Γαργαλιάνων επικρατώντας του Ακάδημου στο κλειστό της Τριφυλιακής πόλης με 70-62.
Το ματς ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι μέχρι και τις αρχές της 4ης περιόδου, ωστόσο στο τελευταίο 10λεπτο οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγάλη ωριμότητα και θέληση φτάνοντας στην κατάκτηση του ροζ φύλλου μιας και το 60-59 του 36΄30΄΄έγινε στο τέλος 70-62.
Το αποτέλεσμα αυτό αναπτερώνει και μάλιστα σε μέγιστο βαθμό την ψυχολογία των παικτών του Νίκου Δημόπουλου που έφτασαν τις 3 νίκες και βλέπουν με άλλο μάτι την συνέχεια.
Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι οι Γαργαλιάνοι αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Τσαγκάνη, Μητρόπουλο και τον Καψιμάλη που δεν έδωσε το παρών σε αυτό το ματς, αλλά και τον Σταύρο Μουραφέτη που σύμφωνα με πληροφορίες έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας, η νίκη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.
Από την άλλη ο Ακάδημος φάνηκε να μένει στην καλή εμφάνιση του αγώνα της περασμένης Δευτέρας με την Καλαμάτα, ήταν όμως άδειος από δυνάμεις και κακός εγκεφαλικά, γνωρίζοντας μια ήττα που του δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, ακόμη και για την είσοδο στην 4άδα.
Για τους νικητές ξεχώρισε ο 17χρονος φόργουορντ Ν. Ψιλοδημητρακόπουλος στην καλύτερή του εμφάνιση στην Α΄ κατηγορία, αν και κανένας δεν υστέρησε.
Όσον αφορά στο καλαματιανό σωματείο, στηρίχθηκε κυρίως στα ξεσπάσματα των περιφερειακών του, που όμως δεν ήταν αρκετά να του δώσουν τουλάχιστον την νίκη
10λεπτα: 15-25, 35-35, 49-48, 70-62
Διαιτητές: Νάστος - Χριστόπουλος
ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ (Δημόπουλος): Ψιλοδημητρακόπουλος 22 (2), Μπουσιούτας 6, Δ. Ανδρώνης 12 (3), Πετρόπουλος 3 (1), Λ. Ανδρώνης 9, Μαραγκός 13, Σύλλας 3, Ντεμερούκας 2
ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ροζακέας): Φλώρος, Μπόμπολης 12 (4), Καραμπάτσος, Σουλιώτης, Αλοίμονος 11, Πετεινάρης 7 (1), Σπαντιδέας 12 (1), Σκοπέτος 14 (1), Κουτίβας 6

837 views
Top