Καλαμάτα BC- Δρομείς Τρίπολης 62-36: Πρώτο βήμα για την κούπα!

Η Καλαμάτα BC έκανε την πρώτη νίκη στην σειρά των τελικών της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ απέναντι στους Δρομείς το απόγευμα της Τετάρτης στο κλειστό της Τέντας και θα πάει το Σάββατο στην Τρίπολη για το sweep και τον τίτλο!

Μπροστά σε εκαντοντάδες φίλους της στο κλειστό της Τέντας η ομάδα του Θόδωρου Γιαννακόπουλου δεν είχε πρόβλημα να φτάσει στο άνετο 62-36 και πλέον να χρειάζεται μια ακόμη νίκη για να πανηγυρίσει την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ο δεύτερος τελικός είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο στην Τρίπολη όπου οι μελανόλευκοι θα πάνε για το sweep και την κούπα!

Η νίκη της Καλαμάτας στον πρώτο τελικό ήρθε από την άμυνα. Με εξαίρεση την πρώτη περίοδο όπου οι γηπεδούχοι φάνηκαν μάλλον … τρακαρισμένοι, κυριάρχησαν απόλυτα στο ματς έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Τσικούρη Γιαννουκάκη και Τριανταφυλλόπουλο ενώ κανείς από τους υπόλοιπους δεν υστέρησε.

Με πεντέλεπτη καθυστέρηση έγινε στο κλειστό της Τέντας το τζάμπολ του πρώτου τελικού του πρωταθλήματος ενώ ο ηλεκτρονικός πίνακας παρουσίασε κα πάλι τις γνωστές δυσλειτουργίες.

Η Καλαμάτα BC παρατάχθηκε με αρχική πεντάδα τους Κούτρη, Τσικούρη, Γιαννουκάκη, Φωτάκη, Γεωργανά ενώ από τη πλευρά του ο Ηλίας Μπαλής κατέβασε στο αρχικό σχήμα για τους Δρομείς τους Γ. Μπαλή, Δελή, Μπουρή, Κουτσούγερα, Παπακώστα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και παίζοντας περισσότερο απελευθερωμέν κατάγεραν να προηγηθούν στο πρώτο δεκέλεπτο με 9-13. Τους πόντους για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Γιαννουκάκης 6, Τριανταγυλλόπουλος 3 ενώ οι πόντοι για τους Δρομείς προήλθαν απο τους Δελή 4, Μπαλή 4, Μπουρή 3, Κουτσούγερα 2.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Καλαμάτα "κλείδωσε" αμυντικά τους Δρομείς κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή καθώς έτρεξε ένα σερί 19-1 και προηγήθηκε με 28-14 για να ποάει τελικά στο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 32-19. Τους πόντους των μελανόλευκων στο 2ο δεκάλεπτο σημέιωσαν οι Τσικούρης 5, Κριμηλής 2, Τραιανταφυλλόπουλος 5 (1), Γιαννουκάκης 6, Φωτάκης 2, Γεωργανάς 3. Για τους Δρομείς οι πόντοι ήρθαν απο τους Μερκόπουλο 3, Δελή 2, Σωτηρόπουλο 1.

 Στο 3ο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν το ίδιο δυνατά και με κύριο εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Τσικούρη ο οποίος σημείωσε 8 πόντους με δυο τρίποντα διατήρησαν διαφορά 16 πόντων (45-29). Τους υπόλοιπους πόντους για την Καλαμάτα στην 3η περίοδο σημείωσαν οι Γιαννουκάκης 2, Κόυτρης 3 (1). Για τους Δρομείς σκόραραν οι Δελής 4, Μπαλής 2, Κουτσόγερας 4.

Δυνατά μπήκε στην τελευταία περίοδο η Καλαμάτα BC με εξαιρετική και πάλι άμυνα και επιθετικό πλουραλισμό δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους Αρκάδες φτάνοντας στη νίκη με 62-36. Τους πόντους στην 4η περίοοδο σημείωσαν οι Τσικούρης 2, Τριανταφυλλόπουλος 3 (1), Γιαννουκάκης 5, Γεωργανάς 2, Σπηλιώτης 2, Κούτρης 3 (1). Για τους Δρομείς οι Δελής 5, Σωτηρόπουλος 2.

Τα δεκάλεπτα: 9-13, 23-6, 12-10, 17-7

ΚΑΛΑΜΑΤΑ BC: Γερμανός, Γαρίνης, Αντωνόπουλος, Τσικούρης 15 (2), Κριμιλής 2, Τριανταγυλλόπουλος 11 (3), Γιαννουκάκης 19, Παθιάκης, Φωτάκης 2, Γεωργανάς 5, Σπηλιώτης 2, Κούτης 6 (2)

ΔΡΟΜΕΙΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μαρκόπουλος 3, Κούγιας, Καλούλι, Δελής 15, Σωτηρόπουλος 3, Παπακώστας, Μπαλής 6, Αγγελόπουλος, Κοσκινάς, Μπουρής 3, Μιχελής, Κουτσόγερας 6

1832 views
Top