"Πρώτη" το Σαββατοκύριακο για την ακαδημία της Καλαμάτα 80

Για 29η χρονιά θα «λειτουργήσει» η ακαδημία της Καλαμάτα 80 η πρώτη συνάντηση της οποίας ορίστηκε για το προσεχές Σαββατοκύριακο 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Η σχετική ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής αναφέρει…

«Τα τελευταία 29χρόνια η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1980 λειτουργεί συστηματικά και είναι κάθε χρόνο συνεπής και συντονισμένη με τους στόχους και τα οράματα του κάθε αγοριού και κοριτσιού της Μεσσηνίας, που αγαπούν το μπάσκετ.

Πολλοί διακεκριμένοι αθλητές ξεκίνησαν από την Ακαδημία, συνέχισαν στα αγωνιστικά τμήματα του Συλλόγου και στελέχωσαν ομάδες στο ανώτατο Σωματειακό και Εθνικό επίπεδο( Χατζής Ν., Παπανικολόπουλος Ν., Γιαννακόπουλος Διον. ,Πολιτόπουλος Γ.).

Η ενασχόληση του παιδιού με τον αθλητισμό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι μία τυχαία επιλογή. Η εκμάθηση ενός αθλήματος είναι μια στοχευμένη διαδικασία και αναπτύσσει ολόκληρη την προσωπικότητα του παιδιού.

Βασικό μέλημα λοιπόν των προπονητών της Ακαδημίας Μπάσκετ του Α.Ο. Καλαμάτας 1980 που είναι όλοι Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, είναι η εκμάθηση των βασικών τεχνικών της καλαθοσφαίρισης και η βελτίωση των φυσικών και κινητικών ικανοτήτων του κάθε μικρού μπασκετμπολίστα/στριας, παράλληλα με τη σωστή διαπαιδαγώγηση των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

Το παιχνίδι αποτελεί βασικό συστατικό της λειτουργίας της Ακαδημίας και μέσω αυτού επιχειρείται η υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της Ακαδημίας περιλαμβάνει φιλικές συναντήσεις με άλλες Ακαδημίες , εκδρομές και παρακολούθηση αγώνων των Εθνικών Κατηγοριών, αλλά και των Εθνικών μας ομάδων, εσωτερικό πρωτάθλημα της Ακαδημίας και καλοκαιρινό camp μπάσκετ στο τέλος της χρονιάς.

Η φετινή περίοδος αρχίζει στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου στο Ανοικτό γήπεδο του Συλλόγου μας στον περιβάλλοντα χώρο της «ΤΕΝΤΑΣ», με προσωρινές ώρες προπόνησης ως εξής:

• Παιδιά 1ης ,2ας , 3ης Δημοτικού 10.30 με 11.30 π.μ.

• Παιδιά 4ης ,5ης , 6ης Δημοτικού 09.30 με 10.30 π.μ.

• Παιδιά 1ης και 2ας Γυμνασίου & Τμήμα Μίνι 08.30-9.30 π.μ.

Από το επόμενο Σαββατοκύριακο 10 & 11 Σεπτεμβρίου οι προπονήσεις θα γίνονται και στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «ΤΕΝΤΑ» Καλαμάτας.

Υπεύθυνος προγράμματος ο Αβδάλας Δημήτριος, πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και κάτοχος διπλώματος προπονητικής FECC από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και προπονητές οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση: Πεφάνης Νικόλαος, Κορογώνας Αλέξιος, Παυλής Αντώνιος».

Οι εγγραφές γίνονται τα Σαββατοκύριακα στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της Τέντας. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: κ. Κορογώνας 6983686465 & 6948182193 κ. Μάλαμα."

343 views
Top