Πρόσωπα της βραδιάς Γιαννάκης και Παπανικολόπουλος (pics)

Τις εντυπώσεις έκλεψαν δυο από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς στην συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Α΄ κατηγορίας που διεξήχθη σήμερα (09/11) στο ξενοδοχείο «PHARAE PALACE» στην παραλία.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο της βραδιάς λόγω του βαρύτατου βιογραφικού και των μεγάλων επιτυχιών που τον συνοδεύουν σε αγωνιστικό και προπονητικό επίπεδο, αλλά και ο Νικόλας Παπανικολόπουλος ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους για την τοποθέτησή του σχετικά με τα προβλήματα του αθλητισμού της πόλης μας, ειδικότερα των γηπεδικών συνθηκών.
Αυτό που τόνισαν οι προπονητές οι οποίοι παρευρέθηκαν ήταν να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα σε αθλητικά πλαίσια και να δοθεί μεγάλη προσοχή στις μικρές ηλικίες.
Αρκετά σωματεία σημείωσαν τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν, ενώ τα καλαματιανά σωματεία έδωσαν βάρος στα προβλήματα των εγκαταστάσεων της πόλης μας.
Οι ομάδες που έβαλαν στόχο τις …ψηλές θέσεις ήταν οι Καλαμάτα BC,  Δρομείς Τρίπολης,  Ακάδημος και  ΓΣ Μεσσήνης, ενώ η ανανεωμένη Καλαμάτα 80 έχει βάλει ως στόχο την είσοδο στην 4άδα
Ο μεγάλος καλαματιανός μπασκετμπολίστας Νίκος Χατζής είχε προσκληθεί στην εκδήλωση, ωστόσο δεν παρευρέθη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Οι χαιρετισμοί
Ξεκινώντας απηύθυναν χαιρετισμούς ο αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Θανάσης Μακαρούνης και έπειτα ο πρόεδρος Γιάννης Κουτραφούρης, ενώ εκ μέρους της δημοτικής αρχής παρευρέθη και μίλησε ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης.
Ο Μπασακίδης τόνισε ότι στόχος είναι να συνεχίσει η βελτίωση του κλειστού γηπέδου του Πολυκλαδικού σχολείου, αλλά και να γίνουν εργασίες στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ της πόλης μας («Τέντα», Δημοτικό Στάδιο, ποτάμι, πάρκο).
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης πριν πάρει τον λόγο ο Παναγιώτης Γιαννάκης.
Ο πολυνίκης πρώην καλαθοσφαιριστής και προπονητής της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ της χώρας μας απευθύνθηκε κυρίως στους προπονητές που παρευρέθησαν και τους προέτρεψε να μην έχουν «ταβάνι» στην προπονητική τους καριέρα, να δουλέψουν σκληρά με σεβασμό για το άθλημα και να δώσουν βαρύτητα στις μικρές ηλικίες.
11 από τους 12 προπονητές των ομάδων της Α΄ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έδωσαν το παρών στο γεγονός και ήταν οι κάτωθι:
Παντελής Μπεμπέτσος (ΑΕ Σπάρτης), Αλέξης Κορογώνας (Καλαμάτα 80), Γιώργος Ροζακέας (Ακάδημος), Χρήστος Γεννιάς (Απόλλων Τρίπολης), Νίκος Δημόπουλος (ΓΣ Γαργαλιάνων), Παύλος Νόντας (ΓΣ Μεσσήνης), Φώτης Τσόπελας (ΝΟ Πύλου), Θεόδωρος Γιαννακόπουλος (Καλαμάτα BC), Κώστας Σαρρής (Άτλας Καλαμάτας, συνεργάτης του Αντώνη Παυλή που έλειπε), Ηλίας Μπαλλής (Δρομείς Τρίπολης) και Ηλίας Στακιάς (Ευκλής). Απουσίαζε ο προπονητής του ΑΝΟ Γυθείου Δημήτρης Πρόκος που βρισκόταν στην Αθήνα για οικογενειακούς λόγους.

Οι βραβεύσεις και η ομιλία Παπανικολόπουλου
Ο Νίκος Παπανικολόπουλος, αφού βραβεύθηκε από τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη, παρέδωσε την ομιλία της βραδιάς.
Ως μέλος του τεχνικού τιμ του Κόροιβου Αμαλιάδας και ως αθλητής που έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα, ευχαρίστησε στην αρχή την Ένωση που τον βοήθησε στην καριέρα του και έκανε έκκληση στην Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει για τα γήπεδα με τα εξής λόγια: «Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, πουθενά σε καμία πόλη ο Δήμος δεν ήταν τόσο μακριά από τον αθλητισμό, όσο στην Καλαμάτα». Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά το πέρας της ομιλίας του καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρίσκοντες.
Βραβεύθηκε επίσης ο :Δημήτρης Αβδάλας από τον Νίκο Μπασακίδη και ευχαρίστησε τον Ντίνο Κουμανάκο και τον Γιάννη Κουτραφούρη που τον βοήθησαν να φτάσει σε υψηλά επίπεδα ως παίκτης.
Βραβεύθηκε επίσης ο Κωνσταντίνος Μανιάτης από τον γραμματέα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Χρήστο Δαμουρά, καθώς ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας της Ένωσης.

428 views
Top