Οριστική ρήξη: Αποχωρεί από την Euroleague ο Παναθηναϊκός!

Σε πλήρη ρήξη με την Ευρωλίγκα ήρθε ο Παναθηναϊκός, αφού οι δύο πλευρές δεν βρήκαν κοινό σημεία στο σημερινό έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία.

Οι θέσεις και οι προτάσεις του πρωταθλητή Ελλάδας δεν έγιναν αποδεκτές από το συμβούλιο των μετόχων, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να αποχωρήσει και λίγο αργότερα οι «πράσινοι» να ανακοινώσουν πως αποχωρούν από τη Euroleague μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα ψηφοφορίας και εκλογής νέου επικεφαλής της Ευρωλίγκας, δηλαδή ουσιαστικά έκανε πρόταση μομφής κατά του Ζόρντι Μπερτομέου, αίτημα που δεν έγινε δεκτό, ενώ οι άνθρωποί του (Γιαννακόπουλος, Μάνος Παπαδόπουλος) εξέφρασαν παράπονα για τη διαιτησία. 

Ένα ζητούμενο, πάντως, είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός. Η αθηναϊκή ομάδα έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση, η λύση του οποίου συνεπάγεται πολύ μεγάλη αποζημίωση, που μεταφράζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης του Παναθηναϊκού να αποχωρήσει από τη διοργάνωση, η διοργανώτρια αρχή απάντησε με ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται πως σέβεται το σύλλογο και την ιστορία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, όμως καταδίκασε ομόφωνα τη συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 

 

447 views
Top