Καθήλωσαν Ζούρος, Κεραμιδάς στο σεμινάριο προπονητών στην Παραλία (φωτο)

Με τα μπλοκ τους γεμάτα σημειώσεις έφυγαν από το κλειστό της Παραλίας οι περίπου 30 προπονητές μπάσκετ οι οποίοι παρακολούθησαν την έναρξη του διήμερου σεμιναρίου προπονητών που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ σε συνεργασία με την ΕΟΚ, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών (Σ.Ε.Π.Κ.) και το Δήμο Καλαμάτας.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι Ηλίας Ζούρος (προπονητής της Εθνικής Γεωργίας), Κώστας Μίσσας (προπονητής μέχρι πριν λίγες μέρες της νταμπλούχου γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού), Κώστας Κεραμιδάς (προπονητής της Εθνικής γυναικών) και ο Δημήτρης Αβδάλας (περιφερειακός προπονητής Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π), οι οποίοι μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες με τους Μεσσήνιους- και όχι μόνο- συναδέλφους τους.

«Το μπάσκετ είναι άθλημα που διαρκώς εξελίσσεται και γι’ αυτό τον λόγο απαιτείται συνεχής επιμόρφωση. Όλοι μας έχουμε πράγματα να μάθουμε», είπε ο Ηλίας Ζούρος ο οποίος με λιτό και κατανοητό λόγο και φέροντας παραδείγματα από τις συνθήκες προπόνησης που έχει παρακολουθήσει στο NBA, μίλησε με θέμα την οργάνωση της ημερήσιας προπόνησης σε αγωνιστική περίοδο.

Νωρίτερα, ο Κώστας Κεραμιδάς με την βοήθεια παικτών των παιδικοεφηβικών τμημάτων καλαματιανών ομάδων έδειξε λάθη που γίνονται στην προπόνηση και ομαδικές ασκήσεις για σουτ.

Στο περιθώριο του σεμιναρίου ο Ντίνος Κουμανάκος βράβευσε τον Κώστα Κεραμιδά ενώ ο πρόεδρος του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης του πρόσφερε ένα καλάθι με τοπικά προιόντα. Ξεχωριστή η παρουσία στην κερκίδα και του Νίκου Παπανικολόπουλου ο οποίος τα είπε για αρκετή ώρα με τον Ηλία Ζούρο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Σταύρος Κουκάκης και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Μακαρούνης.

Το σεμινάριο θα συνεχιστεί το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα:

09:00 Αβδάλας: Ανάπτυξη προγράμματος προπόνησης για την εξέλιξη ενός center

10:30 Μίσσας: Σουτ: ατομική τεχνική & τακτική

12:00 Ζούρος: Συνεργασίες παικτών στην σύγχρονη καλαθοσφαίριση663 views
Top