Καλαμάτα BC-Μεγαρίδα 51-81: Το ήθελε, το πάλεψε αλλά δεν... μπορούσε (φωτο)

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής η Καλαμάτα BC γνωρίζοντας την ήττα, με σκορ 81-51, από την πανίσχυρη και φιλόδοξη Μεγαρίδα, στο γήπεδο της Τέντας.

Μια ήττα που κρίνεται λογική και, για πολλούς, αναμενόμενη μιας και τις δυο ομάδες χωρίζουν πολλά σε επίπεδο ποιότητας, εμπειρίας και, κυρίως, χρηματικής δυνατότητας.

Ήττα που ωστόσο δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανακόψει τη διάθεση και επιθυμία του καλαματιανού σωματείου αλλά και του κόσμου, που ήταν πολύς στη Τέντα, μιας και τα δεδομένα είναι εξ αρχής γνωστά υποχρεώνοντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ψάξει σε άλλα ματς τις νίκες που απαιτούνται για την παραμονή.

Το ματς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση. Οι φιλοξενούμενοι, που διαθέτουν σπουδαίο ροστερ, έδειξαν από νωρίς τις «προθέσεις» τους φτιάχνοντας μια διαφορά που τους επέτρεψε να είναι σχετικά άνετοι.

Περιόρισαν τον Γκοντόπουλο, έπαιξαν εξαιρετική ομαδική άμυνα, ήλεγξαν τον ρυθμό και με τους Θέο, Μαλούκο, Ζακυνθινό να σκοράρουν συνολικά 57 πόντους πήραν το διπλό που τόσο ήθελαν.

Η Καλαμάτα BC από την άλλη δεν μπόρεσε να βρει επιθετικές λύσεις-μοναδικός παίκτης με διψήφιο αριθμό πόντων ο Γιαννακόπουλος-αλλά και να κρατήσει χαμηλά τους φιλοξενούμενους, κάτι που έκανε μονάχα στη 2η περίοδο, χάνοντας από νωρίς την επαφή. Κάποιες φορές προσπάθησε να… επιστρέψει κατεβάζοντας τη διαφορά στους 10 αλλά εκεί τελείωναν τα πάντα.

Η διαφορά είναι, πρέπει να πούμε, λίγο πλασματική καθώς στα τελευταία λεπτά ο Αντώνης Κούτρης έδωσε χρόνο σε όλους τους αθλητές που βρίσκονταν στην αποστολή.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ BC 51

ΜΕΓΑΡΙΔΑ 81

ΔΕΚ:13-25, 25-39, 41-57, 51-81

ΔΙΑΙΤ: Γεράνιος, Τσακιράκη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ BC (Κούτρης): Μιχόπουλος, Γκοντόπουλος 9, Πέζος 4, Σιδέρης, Μαθιόπουλος 2, Μπάκας 9, Παθιάκης, Καλογερόπουλος 4, Κοντόπουλος 4, Γιαννακόπουλος 19(1).

ΜΕΓΑΡΙΔΑ (Μάνταλος): Πέτρουλας, Κοντόπουλος 5(1), Σπυρόπουλος, Παλαιοχωρίτης 8, Ζακυνθινός 19(2), Μπαλάφας 8(2), Στεφάνου 3(1), Αβραμίδης, Βούρτσης, Μαλούκος 15, Θέος 23(2), Παπαδόπουλος.

1242 views
Top