Έλληνες διεθνείς στο ντέρμπι του μπάσκετ – Δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός

Τρεις διεθνείς διαιτητές, τους Κορομηλά, Παπαπέτρου και Καρακατσούνη όρισε η ΚΕΔ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Επί της ουσίας πρόκειται για τους μόνους τρεις διεθνείς οι οποίοι ήταν διαθέσιμοι, καθώς Αναστόπουλος και Μάνος ήταν στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ο Πουρσανίδης είναι τιμωρημένος και ο Σχινάς είναι σε δικαστική διαμάχη με τον Παναθηναϊκό.

 

Η ΚΕΔ απέρριψε στην πράξη το αίτημα των «ερυθρολεύκων» για ξένους ρέφερι στο ελληνικό clasico κι αυτό αναμένεται να πυροδοτήσει σειρά αντιδράσεων, καθώς η απόφαση της πειραϊκής ομάδας να μην αγωνιστεί είναι ειλημμένη και έχει κοινοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση.

Από εκεί και ύστερα θα πρέπει να αναμένουμε την απόφαση της ΔΕΑΒ και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, καθώς μια αναβολή του αγώνα θεωρείται πιθανή, λόγω της διεξαγωγής και του ποδοσφαιρικού ντέρμπι την ίδια ημέρα, στο ΟΑΚΑ.

Επί της ουσίας επιδιώκεται να υπάρξει κερδισμένος χρόνος, αφού μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από το ελληνικό πρωτάθλημα μόνο ελαφρά δεν αντιμετωπίζεται από κάθε εμπλεκόμενο στην υπόθεση, δηλαδή κυβέρνηση, Ομοσπονδία και Λίγκα.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης, υπεραμύνθηκε της απόφασής του μετά τους ορισμούς για τη 19η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό με τους ξένους διαιτητές. Αντιμετωπίζουμε και τις 14 ομάδες με τον ίδιο τρόπο. Σήμερα - αύριο μπορεί να έχει παράπονα η οποιαδήποτε ομάδα και να θέλει και αυτή ξένους διαιτητές. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό το πράγμα κάθε φορά. Συνεχίζουμε και στηρίζουμε τους Έλληνες διαιτητές», δήλωσε.

 

246 views
Top