Παναθηναϊκός - Κύμη: Δεν κατέβηκαν οι πράσινοι, έχασαν 20-0 και τιμωρούνται με -6!

«Μύλος» στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Ανδρών! Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Κύμη για την 26η αγωνιστική της Basket League.

Πράγμα που τελικά έγινε και ο αγώνας κατοχυρώθηκε με 20-0 υπέρ των Ευβοιωτών!

Οι πράσινοι ανακοίνωσαν μιάμιση ώρα πριν την αναμέτρηση πως δεν θα κατέβουν στο γήπεδο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για όσα έγιναν με τον Παναγιώτη Αναστόπουλο και το κώλυμα που δήλωσε για το Ολυμπιακός - Προμηθέας.

Ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του αποχώρησαν από το ΟΑΚΑ λίγο αργότερα, αλλά η αποστολή της Κύμης έμεινε στο γήπεδο για το τυπικό, καθώς πρέπει να περάσουν 15 λεπτά, για να κατοχυρωθεί υπέρ τους το ματς.

Αυτό έγινε, αφού ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν εμφανίστηκε στο παρκέ, και έτσι η Κύμη πήρε το ματς στα χαρτιά με 20-0 και σώζεται από τον υποβιβασμό, ενώ οι «πράσινοι» θα τιμωρηθούν με μηδενισμό (δεν θα πάρουν τον βαθμό της ήττας) και με -6, κάτι που τους φέρνει από τους 49 βαθμούς, στους 43.

Το φύλλο αγώνος έκλεισε και αναγράφει: «Μετά την παρέλευση των 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης του αγώνα (17:30), δεν προσήλθε η Α' Ομάδα Παναθηναϊκός στον αγωνιστικό χώρο. Ως εκ τούτου, ο αγώνας δεν διεξήχθη και κατακυρώνεται υπέρ της Β' Ομάδος Κύμη Γ.Σ. με σκορ 0-20. Το Φύλλο Αγώνα έκλεισε (17:45)».

 

Η ανακοίνωση των πρασίνων για την αποχή:

«H KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι απέχει από οποιαδήποτε αγωνιστική δραστηριότητα, αρχής γενομένης από τη σημερινή αναμέτρηση με την Κύμη και έως ότου να επικρατήσει ξανά η νομιμότητα και όχι η τρομοκρατία και η ανομία που προσπαθεί να επιβάλλει η ΚΑΕ Ολυμπιακός με την ανοχή των κρατικών φορέων. 

Εδώ και μήνες, με αποκορύφωμα τις τελευταίες ημέρες, παρακολουθούμε τις προσπάθειες τρομοκρατίας και εκβιασμού από τους διοικούντες την ΚΑΕ Ολυμπιακός, παράλληλα με την αδιαφορία των υπευθύνων Υπουργών και των αρμοδίων αθλητικών δικαστικών λειτουργών. Μας καθιστούν ξεκάθαρο ότι η τρομοκρατία και ο εκβιασμός υπερέχει των Νόμων και των Κανονισμών, τους οποίους οι ίδιοι συνυπέγραψαν. 

Ο κορυφαίος ελληνικός Σύλλογος, σεβόμενος την Ιστορία του, τον κόσμο του, τον ιδρώτα των αθλητών του και τις επενδύσεις σε κόπο, χρόνο και πόρους της Διοίκησής του, μέχρι να αποδοθούν οι ευθύνες και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των ηθικών αυτουργών, Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου, αλλά και του Συλλόγου με δόγμα «Ή εμείς ή κανείς», θα απέχει από κάθε διοργάνωση. 

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει απαθής στα καμώματα δύο κακομαθημένων παιδιών, τα οποία, για να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα, θέλησαν να τελειώσει η σεζόν όσο το δυνατόν νωρίτερα με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Ακόμη και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. 

Ο Αθλητικός Νόμος είναι ξεκάθαρος. Στους αδερφούς Αγγελόπουλους πρέπει να απαγορευθεί η ενασχόλησή τους με τον Αθλητισμό, την οποία ποινή ενδεχομένως και να επιδιώκουν. 

Επίσης: 

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να απαλλάξει εδώ και τώρα από τα καθήκοντά του, τον ανεπαρκή Υφυπουργό Αθλητισμού, ο οποίος εδώ και πέντε ημέρες παίζει με συνέπεια το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη, ώστε να διασφαλίσει τη νομιμότητα στο ελληνικό Πρωτάθλημα. 

Από τη στιγμή που η ελληνική Πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς δεν μπορούν να διαφυλάξουν το καθεστώς ισονομίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατομμυρίων φιλάθλων της Ομάδας, αποφάσισε να απέχει και ταυτόχρονα να σταθεί απέναντι στους εμπνευστές και ενορχηστρωτές της τρομοκρατίας, όπως και στους συνεργούς τους. 

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, των φαινομένων τρομοκρατίας κατά του διαιτητή Αναστόπουλου, όπως και την άμεση αποκατάσταση της Τάξης. 

Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα Πρωτάθλημα-παρωδία στο οποίο ο μόνος κανόνας που ισχύει είναι αυτός της τρομοκρατίας. 

Σε ένα Κράτος όπου «Κράτος είναι ο Ολυμπιακός», ο Παναθηναϊκός δεν έχει θέση. Η Πολιτεία ας αποφασίσει αν επιθυμεί στον Αθλητισμό όλους όσοι παλεύουν με κάθε τρόπο και κόστος για τη Νομιμότητα ή όλους όσοι επιδιώκουν την ανομία και την τρομοκρατία. 

Ή εμείς ή αυτοί.»

261 views
Top