Στημένο και στην Α2 ανδρών αποκάλυψε "Η δίκη στα Σπορ"

Σάλος έχει ξεσπάσει στο χώρο του μπάσκετ, με την αποκάλυψη πως αγώνας της Α2 στήθηκε για να λήξει με διαφορά 9-10 πόντων στέλνοντας τους εμπλεκόμενους στο ταμείο!

Η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» έφερε στο φως μέρος της δικογραφίας των «νονών της νύχτας» στην οποία αποκαλύπτεται εμπλοκή σε στοιχηματική απάτη και μάλιστα σε αγώνα της Α2 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, αλλά και της Football League.

Ο αγώνας ήταν το Παγκράτι-Αετός στις 7 Μαρτίου του 2015 με τελικό σκορ 82-72.

Όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, οι οποίες αφορούσαν την διαμόρφωση του αποτελέσματος, στόχος ήταν το ματς να λήξει με διαφορά 9-10 πόντων και ο εμπλεκόμενος (Ζ.Ε) που συνομιλούσε με παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας σκόπευε να στοιχηματίσει 1500 με 2000 ευρώ.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος (Ζ.Ε) είχε βρεθεί και στον αγώνα του Παναργειακού με τον Πανελευσινιακό τον περασμένο Μάρτη έναντι αμοιβής, προκειμένου να τρομοκρατήσει μαζί με άλλους «φουσκωτούς» μέλη της αντίπαλης ομάδας και να εμπλακεί σε τυχών επεισόδια.

Ο Ζ.Ε μαζί με τον Μ.Α είχε προσεγγίσει μέλος του Δ.Σ. της Νήαρ Ηστ λέγοντάς του πως προέρχονται από τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού στο Παγκράτι και μπορούσαν να του προσφέρουν τις... υπηρεσίες τους. Οι υπηρεσίες αφορούσαν τραμπουκισμούς σε αντίπαλες ομάδες έτσι ώστε να χάνουν τα παιχνίδια, κάτι που είχαν κάνει και με το Παγκράτι στο παρελθόν ανεβάζοντάς το κατηγορία.

Μέρος της δικογραφίας αναφέρει αναλυτικά: «Από 4 έως 07/03/2015 ο Ζ.Ε είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Τ.Σ, καλαθοσφαιριστή της ομάδας Αετός ΓΑΣ προκειμένου να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων Παγκρατίου- Αετού της Α2 Κατηγορίας που διεξήχθη στις 07/03/15 και ώρα 5 μ.μ. Πράγματι η ομάδα του Παγκρατίου νίκησε με διαφορά 9-10 πόντων, όπως είχαν σκοπό να στοιχηματίσουν για να αποκομίσουν οικονομικό όφελος ( τελικό σκορ 82-72 ). Ο Ζ.Ε επιδίωκε να στοιχηματίσει 1.500-2.000 ευρώ με ποσοστό απόδοσης 16 έως 20 μονάδες, αναφέροντας ως συνθηματικό: ''ηλικία παιδιών από 16 έως 20 ετών''.

Επί πρόσθετα για τον Ζ.Ε και τον Γ.Ν είχε προκύψει και η παρουσία του σε αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Παναργειακού-Πανελευσινιακού ο οποίος έγινε στις 08/03/15 και ήταν καθοριστικής σημασίας, καθώς αγωνιζόταν ο πρώτος και ο δεύτερος της βαθμολογίας και κρίνονταν η άνοδος μιας εκ των δυο ομάδων στην επόμενη κατηγορία. Ο αγώνας έληξε 0-2 υπέρ του Πανελευσινιακού. Στο γήπεδο είχαν μεταβεί έναντι αμοιβής 50 άτομα, στην πλειονότητα τους , "φουσκωτοί", μεταξύ των οποίων ήταν και οι Ζ.Ε και Γ.Ν, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους αντίπαλους παίκτες και να αναμειχθούν σε τυχών επεισόδια. Ο Ζ.Ε και ο Γ.Ν υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες.

Επίσης στις 5/4/15 ο Ζ.Ε και ο Μ.Α προσέγγισαν τον Β.Σ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας μπάσκετ της Νήαρ Ήστ στην Καισαριανή, στον οποίο ανέφεραν ότι άνηκαν στο σύνδεσμο του Ολυμπιακού στην περιοχή του Παγκρατίου. Του πρότειναν να τους "προσλάβει" προκειμένου να "τραμπουκίζουν" τους αντίπαλους παίκτες και προπονητές. Δηλαδή να τους παίρνουν τηλέφωνο, να τους απειλούν και να τους υποχρεώνουν έτσι να χάνουν τους αγώνες. Μάλιστα ανέφεραν ότι κατά το παρελθόν το είχαν ξανακάνει με άλλη ομάδα μπάσκετ, αυτή του Παγκρατίου και κατάφεραν να την ανεβάσουν κατηγορία».

Πηγή:sportdna.gr

513 views
Top