Από δημοτικούς πόρους το νέο κάλυμμα της Τέντας

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, τη Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας τέθηκαν οι εξής προτεραιότητες από πλευράς έργων με την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων στο επίκεντρο...

- Κατά τον Ιανουάριο 2016, σε απόλυτη προτεραιότητα τίθεται η συμπλήρωση των μελετών για το γήπεδο των Σφαγείων και το γήπεδο στα Παλιάμπελα, προκειμένου να υποβληθούν οι μελέτες αυτές αρμοδίως, σε συνέχεια μελετών 4 ακόμη έργων.

Το σύνολο των έργων θα πραγματοποιηθεί με δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πιο συγκεκριμένα ζητείται δάνειο 300.000 ευρώ για τη κατασκευή αθλητικού χώρου στα Παλιάμπελα και 200.000 ευρώ για τοποθέτηση χλοοτάπητα και βελτίωση των εγκαταστάσεων στα Σφαγεία.

-Παράλληλα, ο Δήμος προχωρεί στη δημοπράτηση αλλαγής του καλύμματος της «Τέντας». Δυστυχώς, δεν εγκρίθηκε η συμπερίληψη αλλαγής του κελύφους του γυμναστηρίου αυτού στις παρεμβάσεις μέσω του δανείου περίπου 5,5 εκατ. που θα ληφθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ παρά τις διαδοχικές υποσχέσεις Υπουργών δεν δόθηκε κρατική χρηματοδότηση. Το κόστος θα καλυφθεί από δημοτικούς πόρους.

388 views
Top