Διανυκτέρευσε στο «Σταντ ντε Φρανς» η Εθνική Γερμανίας!

Η τρομοκρατία σκέπασε το ποδόσφαιρο και τις ζωές των Γάλλων το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι. Το «Σταντ ντε Φρανς», γήπεδο καύχημα της Γαλλίας και έδρα των «πετεινών» αποτέλεσε έναν από τους στόχους των τζιχαντιστών τρομοκρατών οι οποίοι σκόρπισαν τον τρόμο με τις επιθέσεις τους στην γαλλική πρωτεύουσα και τον θάνατο σε όλο το Παρίσι.
Περίπου στις 11 το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν έξω από το «Σταντ Ντε Φρανς» όπου βρισκόταν σε εξέλιξη φιλικός αγώνας Γαλλίας - Γερμανίας, παρουσία του Φρανσουά Ολάντ.
Τουλάχιστον μία έκρηξη σημειώθηκε στην οδό Ζυλ Ριμέ, ακριβώς δίπλα στο γήπεδο, και άλλη μία κοντά σε εστιατόριο Μακ Ντόναλντς, ένα τετράγωνο μακριά από το στάδιο. Τουλάχιστον μία από τις παραπάνω εκρήξεις αποδίδεται σε επίθεση αυτοκτονίας και ο θλιβερός απολογισμός ήταν τρείς νεκροί.
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φυγαδεύτηκε από τα στάδιο και έσπευσε στο υπουργείο Εσωτερικών για τη διαχείριση της κρίσης.
Οι φίλαθλοι κλήθηκαν να περιμένουν επί ώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για την ασφάλεια τους ενώ όπως έγινε γνωστό η Εθνική Γερμανίας πέρασε την νύχτα στο στάδιο και έφυγε τα ξημερώματα του Σαββάτου απ΄ ευθείας για το αεροδρόμιο.
Η Γαλλία νωρίτερα είχε νικήσει με 2-0 την Γερμανία σ΄ ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία ως το φιλικό που οι τρομοκράτες χτύπησαν στην καρδιά της Ευρώπης.
Η γαλλική κυβέρνηση προσανατολίζεται να αναβάλει όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του διημέρου στην χώρα ενώ ήδη πάρθηκε απόφαση για αναβολή του φιλικού της Εθνικής Γαλλίας με την Αγγλία που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη.

253 views
Top