Βαν με εκρηκτικά στο γήπεδο του φιλικού Γερμανία - Ολλανδία

Tα γήπεδα φαίνεται πως πλέον αποτελούν τους στόχους των τρομοκρατών στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Για βαν γεμάτο εκρηκτικά κοντά στο γήπεδο του Αννόβερου, όπου θα διεξαγόταν ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων Γερμανίας και Ολλανδίας, κάνουν λόγο γερμανικά ΜΜΕ και το δίκτυο RT.
Το φορτηγάκι μάλιστα, φέρεται να ήταν βαμμένο στα χρώματα ασθενοφόρου.
Ο αγώνας ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί παρουσία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης, ματαιώθηκε λόγω απειλής για βόμβα, με το γήπεδο να εκκενώνεται άμεσα για λόγους ασφαλείας.
Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να βρισκόταν ήδη στο γήπεδο, με τις αρχές να τη μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Η γερμανική εθνική ομάδα δεν είχε φθάσει ακόμη στο στάδιο.
Σύμφωνα δε με το dpa το οποίο επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν.
Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.
Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας - Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

307 views
Top