Έπιασε το νόημα ο Σκίμπε

Η Εθνική ομάδα έπαιξε αυτό που ξέρει καλά-άμυνα- και πήρε αποτέλεσμα στην Τουρκία. Υπό το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα, η νέα Εθνική του Σκίμπε έδειξε θετικό πρόσωπο στην Πόλη και αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 Τουρκία λίγα 24ωρα μετά το κάζο του Λουξεμβούργου. Η Εθνική παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας είχε αρκετά καλές τοποθετήσεις και παρά την πίεση των Τούρκων κράτησε το μηδέν στην άμυνα αλλάεπιθετικά δεν μπόρεσε να απειλήσει. Ο Σκίμπε παρέταξε την ομάδα σε σχηματισμό 3-5-1-1 με γκολκήπερ τον Καρνέζη, στην άμυνα τριπλέτα τους Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο και Μανωλά, στα δύο άκρα τους Τοροσίδη και Χολέμπας, στο κέντρο τους Σάμαρη, Τζιόλη, Ταχτσίδη και τον Φορτούνη λίγο πιο πίσω από τον Μήτρογλου.
Στο 23' ο Καρνέζης απέκρουσε την κεφαλιά του Τοπάλ, ενώ τα σουτ των Τουφάν (26') και Τσολχάνογλου (28') δεν βρήκαν στόχο, από τη μια πλευρά κι από την άλλη το σουτ από τον Μήτρογλου στο 39', ήταν οι φάσεις που ξεσήκωσαν τον κόσμο στο «Φατιχ Τερίμ».
ΤΟΥΡΚΙΑ (Τερίμ): Βολκάν, Μπαμπατζάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81' Τασντεμίρ), Γκιονούλ, Τοσούν, Αρντά, Σαχάν (73' Οκάι), Εζιακούπ (63' Τσολάκ), Τοπάλ, Τουφάν (86' Ποτούκ), Τσαλίκ.
ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Μανωλάς (78' Σιόβας), Τοροσίδης, Χολέμπας (91' Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46' Πέτσος), Φορτούνης (90' Καρέλης), Μήτρογλου (70' Γιάννου).

223 views
Top