Ο Κωνσταντινέας υπενθυμίζει τις 11 προτάσεις...

Στο gazzetta.gr μίλησε ο βουλευτής Μεσσηνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την ματαίωση του ντέρμπι των δύο αιωνίων.
Ο παλαίμαχος διαιτητής δεν θέλησε να σχολιάσει τα έκτροπα της Λεωφόρου παραπέμποντας στις 11 προτάσεις που είχε καταθέσει για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.
«Δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα προκειμένου να σχολιάσω όσα συνέβησαν και οδήγησαν στη ματαίωση του μεγάλου ντέρμπι.
Όπως έχω ξαναπεί έχει έρθει η ώρα να φτιάξουμε και στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο που θέλουμε να χαιρόμαστε. Το σάπιο καθεστώς της διαφθοράς, της βίας, του αυταρχισμού και της ασυδοσίας, ήρθε η ώρα να θαφτεί μια και καλή.
Η προσπάθεια εξυγίανσης που αμέσως ξεκίνησε η κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να πετύχει τον σκοπό της. Σε αυτήν την προσπάθεια συστρατεύομαι με όλες μου τις δυνάμεις. Για να υπάρξει λοιπόν ένα καθαρό κι ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο που ο καθένας μας θα μπορεί να το χαρεί», τόνισε αρχικά ο Πέτρος Κωνσταντινέας απαριθμώντας στη συνέχεια 11 προτάσεις για την πάταξη της βίας και την εξυγίανση του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, τις οποίος χαρακτήρισε προφητικές.
1. Ας μην φοβηθούμε να αποκλείσουμε τις ποδοσφαιρικές εταιρείες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
2. Ας διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική λειτουργία της ΕΠΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση μόνο ένα αναλογικό σύστημα εκλογής της διοίκησης με τους ερασιτέχνες παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές μπροστάρηδες μπορεί να κατοχυρώσει την ουσιαστική ανεξαρτησία της.
3. Ας ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν ο οικονομικός έλεγχος των ΠΑΕ, της ΕΠΟ και των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
4. Ας απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους όσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες εμπλέκονται σε δικαστική διερεύνηση μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
5. Ας ξεκαθαρίσουν με έγκυρο τρόπο οι διαδικασίες πιστοποίησης των ποδοσφαιρικών εταιρειών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
6. Ας ενισχύονται οικονομικά μόνο εκείνα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία ανάλογα με τον αριθμό των πραγματικά αθλουμένων μελών τους.
7. Ας διερευνηθεί κάθε δυνατότητα ώστε η διαιτησία να λειτουργήσει με πραγματικά ανεξάρτητο τρόπο, είτε στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, είτε με όποιον άλλον τρόπο γίνεται.
8. Ας τιμωρείται παραδειγματικά κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία αλλά και κάθε φυσικό πρόσωπο μέλος της διοίκησης όταν προκαλούνται επεισόδια στο γήπεδο. Στόχος να ελέγξουν πραγματικά οι διοικήσεις των εταιρειών τα του οίκου τους για την βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού.
9. Ας ελεγχθούν και πιστοποιηθούν από το ίδιο το υπουργείο προστασίας του πολίτη οι εταιρείες security που θα βρίσκονται στα γήπεδα. Ο κάθε εργαζόμενος αυτών των εταιρειών στα γήπεδα ας ελέγχεται πλήρως κι ας ενημερώνεται άμεσα η ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής του αγώνα.
10. Οι εκθέσεις των παρατηρητών της ΔΕΑΒ να αξιολογούνται εντατικά, να αξιολογούνται ταυτόχρονα οι ίδιοι οι παρατηρητές και να επικοινωνούν άμεσα με το υπουργείο προστασίας του πολίτη.
11. Ας έχουν τέλος λόγο οι ποδοσφαιριστές και στο συμβούλιο της ΕΠΟ και σε εκείνο της διαιτησίας αλλά και στο επαγγελματικό κλαμπ των ποδοσφαιρικών εταιρειών.

355 views
Top