Πατέρας Παπασταθόπουλου: "Η Γιουνάιτεντ ήθελε τον Σωκράτη, υπογράφει στην Άρσεναλ για 3+1"

Ο Χαράλαμπος Παπασταθόπουλος, πατέρας του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 88.6, μία ημέρα πριν από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Καλαματιανού αμυντικού στην Άρσεναλ.

Υποστήριξε ότι ο Σωκράτης θα υπογράψει την Τρίτη το συμβόλαιό του με τους "κανονιέρηδες" και ότι ενδιαφέρον έδειξε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο με έναν περιορισμό.

Όσο για την ομάδα στην οποία θα επέστρεφε στην Ελλάδα, αν και σκοπός του δεν είναι ο άμεσος επαναπατρισμός, προβάδισμα διατηρεί η ΑΕΚ, από όπου άρχισε την επαγγελματική πορεία του.

Οι δηλώσεις του Χαράλαμπου Παπασταθόπουλου στο Ραδιόφωνο 24/7

Για την πορεία του στην ελίτ της Ευρώπης

"Στην Ντόρτμουντ πήγε καλά πέντε χρόνια που ήταν. Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ, Ντόρτμουντ και τώρα στην Άρσεναλ".

Για το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

"Ρωτούσαν οι φίλαθλοι από τον σύνδεσμο της Άρσεναλ και του έλεγαν να μην πάει στο Μάντσεστερ (σ.σ. όταν είχε έρθει Ελλάδα για διακοπές). Υπήρχε ενδιαφέρον από τη Γιουνάιτεντ, αλλά για τον Ιούλιο. Έπρεπε να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο για τη Γιουνάιτεντ. Η Γιουνάιτεντ είχε πολύ καλές σχέσεις με την Ντόρτμουντ, μίλαγαν πιο πολύ οι ομάδες μεταξύ τους. Ο Σωκράτης, όμως, επέλεξε να πάει στην Άρσεναλ".

Για την ολοκλήρωση της μεταγραφής

"Είναι ευχαριστημένος, είναι στην Αγγλία αυτήν τη στιγμή. Αύριο θα γίνει ό,τι είναι να γίνει, τα τυπικά. Όλα καλά θα πάνε. Είναι ευχαριστημένος, αλλάζει χώρα. Πιστεύω ότι πάει σε πιο ψηλό επίπεδο. Το αγγλικό πρωτάθλημα είναι το ανώτερο στον κόσμο, το πιο ανταγωνιστικό και πιστεύω εκεί θα πάει καλά".

Για το συμβόλαιό του

"Είναι για τρία χρόνια συν ένα, το οποίο κανονίζει ο Σωκράτης, νομίζω".

Για το "φλερτ" με την Άρσεναλ

"Η Άρσεναλ είχε ξανασυζητήσει πριν από δύο χρόνια, αλλά δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν έγινε τότε η μεταγραφή. Δεν τα βρήκαν οι ομάδες μεταξύ τους, μάλλον".

Για τον λόγο που έγινε τώρα η μεταγραφή

"Ο Σωκράτης βρίσκεται στην τελευταία χρονιά του (σ.σ. στο συμβόλαιο με την Ντόρτμουντ). Ήταν σημαντικός ο λόγος αυτός".

Για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα και για ποια ομάδα

"Το βλέπω λιγάκι δύσκολο αυτό. Ο Σωκράτης, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα καθίσει 3-4 χρόνια στην Άρσεναλ. Από εκεί και μετά, δεν ξέρω αν θα γυρίσει στην Ελλάδα ή αν θα επιλέξει κάτι άλλο. Είναι πολύ νωρίς να το πούμε. Ο Σωκράτης, αν επιλέξει να γυρίσει, τότε θα δούμε σε ποια ομάδα, σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται τότε οι σύλλογοι. Στην ΑΕΚ οπωσδήποτε δίνεις ένα μικρό προβάδισμα λόγω συναισθήματος, αυτό δεν χωράει συζήτηση, είναι φυσικό, ειδικά έτσι όπως έχει ανακάμψει".

 

978 views
Top