Με γκολ του Βίκτωρα Κλωναρίδη στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Σέλτικ στη Γλασκόβη κι απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στα Play Off του Champions League ενόψει του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (14/8, 21:00).
Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έμεινε αήττητη για 11ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι καταφέρνοντας να ανταπεξέλθει και στην απρόσμενη απώλεια του Λούκας Μπογέ αλλά και στην αποβολή του Κώστα Γαλανόπουλου.
Η ΑΕΚ είχε ένα απρόοπτο της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Μπογέ ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς στο ζέσταμα και τέθηκε νοκ άουτ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να δώσει θέση βασικού στον Χουλτ, περνώντας σε ρόλο εξτρέμ τον Λόπες, ενώ στη 18άδα μπήκε αντί του Αργεντινού ο Αλμπάνης.
Οι «κιτρινόμαυροι» δεν πανικοβλήθηκαν και βελτιώντας την εικόνα τους ισορρόπησαν το ματς. Στο 44' ήρθε η ισοφάριση για την ΑΕΚ με τον Κλωναρίδη.
Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς στο 57' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κώστας Γαλανόπουλος.
Το «παρών» στο γήπεδο έδωσε και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, που έφτασε το πρωί στην Γλασκώβη και ήταν και ο επικεφαλής της αποστολής.
ΣΕΛΤΙΚ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Χέντρι, Μπράουν, Ρόγκιτς (64’ Γκρίφιθς), Εντσάμ, Εντουάρ, Λούστιχ (77’ Σινκλέρ), Άγιερ, ΜακΓκρέγκορ, Φόρεστ, Τίρνεϊ
ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Σιμόες, Λιβάγια (77’ Πόνσε), Μπακασέτας (66’ Άλεφ), Κλωναρίδης (80’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Χουλτ