ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Οι αθλητικοί που μπήκαν στην Βουλή και αυτοί που έμειναν εκτός

Τρεις υποφήφιοι που προέρχονται απο τον χώρο του αθλητισμού κατάφεραν να εκλεγούν ενώ, αντίθετα εκτός της νέας Βουλής η οποία προέξυψε απο τις χθεσινές Βουλευτικές εκλογές έμειναν αρκετοί απο τους αθλητικούς που είτε ήταν στην κυβλενρηση είτε όχι.

O πρώην μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας εκλέχτηκε πίσω από την Όλγα Κεφαλογιάννη στην Α' Αθηνών. Με σχεδόν 37.826 ψήφους ο 45χρονος ιατρός αναμένεται ν' αναλάβει υπουργικό θώκο.

Η Άννα Καραμανλή θα συνεχίσει να έχει παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, καθώς εκλέχθηκε στον Νότιο Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, εκλέχθηκε η Σοφία Σακοράφα, πρωταθλήτρια και πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον ακοντισμό. Ήταν υποψήφια στο Νότιο Τομέα Αθηνών με τη «Μέρα25» του Βαρουφάκη.

Και οι δύο τελευταίοι χρονικά υφυπουργοί Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και Σταύρος Κοντονής, μένουν εκτός Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι άνθρωποι που ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό επί περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχθηκαν στις εθνικές εκλογές, στις περιφέρειες που ήταν υποψήφιοι, δηλαδή στον Νότιο Τομέα Αθηνών ο πρώτος και στη Ζάκυνθο ο δεύτερος.

Εκτός Βουλής έμεινε ο Δημήτρης Παπανικολάου ο οποίος δεν κατάφερε να εκλεχθεί με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και ο πρώην διεθνής αμυντικός Τάκης Φύσσας.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας δεν κατάφερε να εκλεγεί ξανά καθώς την μοναδική έδρα τρου ΣΥΡΙΖΑ στην Μεσσηνία κέρδισε ο Αλέξης Χαρίτσης, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών δεν τα κατάφερε η πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου, ενώ ο Στιβ Γιατζόγλου κατέβηκε με την Χρυσή Αυγή που έμεινε εκτός Βουλής.

Τέλος, ο Κυριάκος Κυριάκος, διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που κατέβηκε με το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να εκλεγεί στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπως και η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη που ήταν υποψήφια στη Β' Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία.

 

 

179 views
Top