Φυλακή και πρόστιμο για Ματσεράνο!

Ένοχος φοροδιαφυγής κρίθηκε από την ισπανική δικαιοσύνη ο Χαβιέρ Ματσεράνο και πέρα από το αναμενόμενο πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στις 850.000 ευρώ το δικαστήριο του επέβαλλε και ποινή φυλάκισης ενός έτους!
Ο άσος της Μπαρτσελόνα είχε ομολογήσει πως διέπραξε δύο φορολογικές παραβάσεις, η πρώτη το 2011 και η δεύτερη το 2012, αποκρύπτοντας από το Δημόσιο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ πέρα από την ομολογία του είχε επιστρέψει τα χρήματα καταβάλλοντας μάλιστα και αποζημίωση.
Το πιθανότερο είναι πάντως να μην εκτίσει την ποινή φυλάκισης ο Αργεντινός διεθνής άσος και να εγκριθεί το αίτημα των δικηγόρων του, που θα ζητήσουν να εξαγοράσει αυτή την ποινή μέσω καταβολής υψηλότερο προστίμου.
"Είμαι επαγγελματίας αθλητής και δεν ξέρω πολλά για νομικά και οικονομικά ζητήματα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να εξαρτιέμαι από ανθρώπους που διαχειρίζονται αυτά τα τεχνικά, και για μένα, πολύπλοκα, θέματα. Σε όλη μου την καριέρα ήμουν ένα ειλικρινές και υπεύθυνο άτομο...
Είναι μία ακόμα εμπειρία αυτή για μένα και είμαι ήρεμος από το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά ακολουθώ το νόμο", έγραψε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο παίκτης, την οποία ανήρτησε μάλιστα και στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Twitter.

437 views
Top