Γεωργόπουλος: "Έχουμε ποδοσφαιρικούς θησαυρούς στην Ελλάδα"

Το Sport24.gr μίλησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Παίδων, Βασίλη Γεωργόπουλο. Τι λέει για τους ποδοσφαιρικούς θησαυρούς μας, για το σκάουτινγκ και για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο ρόλος του είναι δύσκολος και απαιτητικός. Έχει αναλάβει μια θέση ευθύνης, όπου τα λάθη τις περισσότερες φορές φαίνονται μελλοντικά και όχι απαραιτήτως εκείνη την στιγμή. Έχει συναίσθηση του καθήκοντος και των δυσκολιών και για τον ίδιο -όπως λέει άλλωστε- αποτελεί τιμή να κατέχει ένα τέτοιο νευραλγικό πόστο.

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής Παίδων, Βασίλης Γεωργόπουλος, από την Τουρκία που βρέθηκε με την "γαλανόλευκη" για το Aegean Cup, μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr και αναφέρθηκε σε πολλά και κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν το παρόν και φυσικά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Έλληνα ποδοσφαιριστή, θεωρεί πως υπάρχουν "θησαυροί" στην χώρα μας και είναι τις περισσότερες φορές θέμα των συλλόγων να δώσουν ευκαιρίες στα νέα παιδιά και να μην τους ορθώσουν εμπόδια που θα βάλουν... φρένο στην πορεία τους. Το έχει δει πολλάκις να συμβαίνει, αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα.

Άσκησε κριτική, αναφέρθηκε στα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναρωτήθηκε γιατί να μην ξέρουμε τον 16χρονο Φορτούνη, αλλά να μαθαίνουμε μόνο τον 22χρονο Φορτούνη, ενώ μίλησε ακόμα για την Εθνική Ανδρών, την "κοιλιά" που έχει κάνει και το νέο ξεκίνημα με τον Μίχαελ Σκίμπε.

209 views
Top