Τι αναφέρει ο ΚΑΠ  για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών

Πολλά έχουν ακουστεί και άλλα τόσα έχουν γραφτεί για τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι Τσικλητήρας Πύλου και ΑΟ Κυπαρισσίας σε βάρος του Παμίσου Μεσσήνης για αντικανονική συμμετοχή του Γιώργου Μουλιάτου στο ματς με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, αλλά και η Ομόνοια κατά του Κεραυνού για αντικανονική συμμετοχή του Διονύση Χανδρινού στο μεταξύ τους παιχνίδι και για να διαλυθεί και η παραμικρή αμφιβολία, καλό θα ήταν να δούμε τι αναγράφει σχετικά ο ΚΑΠ.

ΚΑΠ ΑΡΘΡΟ 19 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2β

Οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται - μετεγγράφονται μόνο σε τρία (3), το ανώτατο, ερασιτεχνικά σωματεία κατά τη διάρκεια της περιόδου από την 1η Ιουλίου έως την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο ποδοσφαιριστής δύναται να αγωνιστεί, σε επίσημους αγώνες, μόνο για δύο σωματεία. Απαγορεύεται η συμμετοχή του σε αγώνες του τρίτου σωματείου.

Κατ' εξαίρεση του κανόνα αυτού, ένας ποδοσφαιριστής που μετακινείται μεταξύ δύο ομάδων που ανήκουν σε ομοσπονδίες με αλληλεπικαλυπτόμενες αγωνιστικές περιόδους (ήτοι, αρχή της αγωνιστικής περιόδου το καλοκαίρι / φθινόπωρο εν αντιθέσει με χειμώνα / άνοιξη) μπορεί να αγωνισθεί σε επίσημους αγώνες για μια τρίτη ομάδα, κατά την διάρκεια της σχετικής αγωνιστικής περιόδου, υπό την προϋπόθεση ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις του έναντι των προηγουμένων ομάδων του.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η αθλητική ακεραιότητα της διοργάνωσης. Ειδικότερα, ένας ποδοσφαιριστής δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί σε επίσημους αγώνες για περισσότερες από δύο ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στο ίδιο εθνικό πρωτάθλημα ή κύπελλο κατά την διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου.

ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΑΡΘΡΟ 23 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 11 ΑΝΑΦΕΡΕΙ

Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή, για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών κανονισμών της Ε.Π.Ο., η υπαίτια ομάδα που μετέχει ο ποδοσφαιριστής αυτός, χάνει τον αγώνα με τέρματα 3-0, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (3) βαθμοί από το πρωτάθλημα που μετέχει και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) ευρώ.

935 views
Top