Η FIFA εγκρίνει τη δοκιμή του βίντεο στα ματς!

Αλλαγές που φέρνουν επανάσταση στο ποδόσφαιρο ενέκριναν η FIFA και η IFAB (Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο, το οποίο καθορίζει τους κανόνες) όπως ανακοινώθηκε στο Κάρντιφ από την Παγκόσμια ομοσπονδία. Οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε ματς της Β΄ κατηγορίας Ιταλίας και το Κύπελλο Ιταλίας και εάν αποδειχθεί πως αποδίδουν θα εφαρμοστούν καθολικά.

Η βασικότερη αλλαγή έχει να κάνει με την χρήση βίντεο στους αγώνες από τους διαιτητές για τα γκολ, τις κόκκινες κάρτες και τα πέναλτι. Στη χρήση βίντεο ο 4ος διαιτητής θα έχει πρόσβαση σε επαναλήψεις βίντεο κατά τη διάρκεια των αγώνων ώστε να επανεξετάζει ένα συμβάν κατόπιν αιτήματος του διαιτητή ή να επικοινωνεί με τον διαιτητή προληπτικά για μια φάση που ξέφυγε της προσοχής του.

Παράλληλα, εγκρίθηκαν αλλαγές όσον αφορά κάποιους κανονισμούς του ποδοσφαίρου. Θα εφαρμοστεί η τέταρτη αλλαγή, εφόσον το ματς οδηγηθεί σε παράταση ενώ σε περίπτωση που κάποιος παίκτης τραυματιστεί από φάουλ που χρίζει τιμωρίας (κάρτα), δεν θα βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου για να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, ώστε να μην αποκτά αριθμητικό πλεονέκτημα η αντίπαλη ομάδα.
Σημαντική και η αλλαγή που προτείνεται στην παράβαση πέναλτι του τελευταίου παίκτη που τώρα τιμωρείται με απευθείας κόκκινη κάρτα. Πλέον, απευθείας αποβολή θα υπάρχει μόνο σε περίπτωση που το μαρκάρισμα είναι πολύ σκληρό.

202 views
Top