Ήττα για τους μικρούς του Τσικλητήρα στην πόλη της… Scania και του Μποργκ!

Στην πόλη που μεγάλωσε ο Μπγιορν Μποργκ και έχει την έδρα της η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία Scania βρίσκεται η ομάδα Κ15 του Τσικλητήρα.

Οι νεαροί Πυλιώτες έχουν μεταβεί στο Σοντερτάλιε της Σουηδίας, μια πόλη 75000 κατοίκων, 30 χλμ νοτιοδυτικά της Στοκχόλμης προκειμένου να λάβουν μέρος στο μεγάλο διεθνές ποδοσφαιρικό τουρνουά –φεστιβάλ που διεξάγεται εκεί και συγκεντρώνει ομάδες απ΄όλο τον κόσμο.

Στο πρώτο του ματς ο Τσικλητήρας γνώρισε την ήττα με 2-0 την Τουκουμάν 2, ομάδα από την Αργεντινή. Στον όμιλο μετέχουν ακόμη οι σουηδικές Μπόο, Σοντερτάλιε και η αιγυπτιακή HFC Κλάμπ.

Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη για τους μικρούς του Τσικλητήρα στην πόλη η οποία φημίζεται για την ομάδα μπάσκετ, την Σοντερτάλιε Κίνγκς που ήταν πρωταθλήτρια Σουηδίας από το 2013 έως το 2015.

Στο Σοντερτάλιε το 40% των κατοίκων είναι μετανάστες ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των Ασύριων χριστιανών οι οποίοι μάλιστα έχουν και δυο ομάδες. Την Ασιρίσκα και την Συριάνσκα (μετέχουν στον άλλο όμιλο). Στο τουρνουά παίρνουν μέρος ομάδες αγοριών και κοριτσιών από 9 έως 17 ετών που προέρχονται από 19 χώρες.

636 views
Top