Επιτέλους λύση για το γήπεδο Σουληναρίου

Τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα-φωτισμού και βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου Τ.Κ. Σουληναρίου» υπέγραψαν, το πρωί της Τρίτης, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος,  Δημήτριος Καφαντάρης, ως εκπρόσωπος του Δήμου Πύλου-Νέστορος και ο  Βασίλειος Παρλατζάς, ως εκπρόσωπος της τεχνικής εταιρείας «ΤΕΧΝΟΓΑΙΑ Ο.Ε». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 369.000,00 €, με εγκεκριμένη πίστωση προερχόμενη από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013», με συγχρηματοδότηση από Εθνική Δαπάνη και το Ε.Γ.Τ.Α.Α..και θα δώσει λύση σε ένα θέμα το οποίο ΄΄έκαιγε΄΄τους φίλους του αθλητισμού και όχι μόνο.

Η τεχνική έκθεση προβλέπει την κατασκευή και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο, τον φωτισμό αυτού και τη βελτίωση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεων στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην τοπική κοινότητα Σουληναρίου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να διαμορφωθούν οι απαραίτητες κλίσεις για την κατασκευή αποστραγγιστικού αγωγού απορροής των ομβρίων, ενώ ο τεχνητός χλοοτάπητας που θα τοποθετηθεί θα είναι τελευταίας γενιάς, αποτελούμενος από νήματα πολυαιθυλενίου όμοια με φυσικό γρασίδι. Επιπρόσθετα, θα τοποθετηθούν τέσσερις πυλώνες φωτισμού ύψους 15 μέτρων περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, ενώ προβλέπονται και εργασίες συντήρησης στο υφιστάμενο κτίριο αποδυτηρίων με τη διαμόρφωση του χώρου εισόδου. Η έναρξη επισκευής και συντήρησης του συγκεκριμένου τμήματος, είναι σπουδαίας σημασίας, καθώς το γήπεδο στο Σουληνάρι αποτελεί χώρο άθλησης για τους νέους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα του αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κατά την υπογραφή σημείωσε «Με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες του πολίτη, συνεχίζουμε τη διεκδίκηση έργων υποδομής και αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των δημοτών».

302 views
Top