ΚΥΠΕΛΛΟ: Πελοποννησιακό ντέρμπι στην ά φάση και ο τελικός στην … Γερμανία!

Πελοποννησιακό ντέρμπι ανέδειξε η κληρωτίδα στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς ο Παναιγιάλειος θα αντιμετωπίσει την Σπάρτη. Στο άλλο ζευγάρι, ο ΟΦΗ θα παίξει με τον Αχαρναϊκό.

Οι υπόλοιπες ομάδες, Αγροτικός Αστέρας, Αιγινιακός, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Καλλιθέα, Καλλονή, Κισσαμικός, Λαμία, Πανελευσινιακός, Πανθρακικός, Πανσερραϊκός, Τρίκαλα και Χανιά, πέρασαν απευθείας στην φάση των «32» του Κυπέλλου, αυτή των ομίλων.

Οι πρώτοι αγώνες έχουν προγραμματιστεί 30-31/08 και 01/09, ενώ οι ρεβάνς το διάστημα 06-08/09. Οι δύο ομάδες που θα περάσουν στη β’ φάση των ομίλων, θα συμπληρώσουν τους «32».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης ξεκαθάρισε πως τα παιχνίδια θα γίνουν στις προκαθορισμένες ημερομηνίες μετά από συννενόηση με το συνδρομητικό κανάλι, εκτός αν υπάρξει κάποια παρέμβαση. Ωστόσο, θεωρείται δύσκολο να διεξαχθούν τα παιχνίδια στις αρχικές ημερομηνίες, λόγω της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή ως τις 5/9.

Στο μεταξύ, η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ έδωσε έγκριση ώστε ο τελικός του Κυπέλλου να διοργανωθεί στο εξωτερικό, με πρώτη επιλογή τη Γερμανία!

Στη συνεδρίαση που διεξήχθη στις 11.8.2016 η επιτροπή έκανε δεκτή την πρόταση του κ. Γκιρτζίκη δημιουργώντας για μια ακόμη φορά αρνητική εντύπωση τουλάχιστον ως προς τις... προτεραιότητες των ζητημάτων που απασχολούν την ΕΠΟ.
Αναλυτικά η απόφαση:

«Η εκτελεστική επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης 11.08.2016 (νο 61) ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου για τη δυνατότητα της ΕΠΟ να ορίζει ως έδρα διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου γήπεδο εκτός Ελλάδας με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας τροποποιώντας αναλόγως τη σχετική προκήρυξη.
Ως εκ τούτου η προκήρυξη του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων περιόδου 2016/2017 στο άρθρο 3 διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Έκτη φάση / τελικός αγώνας

Η έδρα του τελικού αγώνα του κυπέλλου επαγγελματικών ομάδων θα αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πρόταση της επιτροπής κυπέλλου μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της δεύτερης φάσης η ΕΠΟ δύναται να ορίσει ως έδρα διεξαγωγής του τελικού αγώνα γήπεδο εκτός Ελλάδος με πρώτη επιλογή γήπεδο της Γερμανίας σύμφωνα με τις διατάξεις των κανονισμών FIFA / UEFA. Ως ημερομηνία διεξαγωγής του ορίζεται το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 εκτός αν προκύψουν λόγοι ανωτέρας βίας».

491 views
Top