Όλη η Καλαμάτα μια αγκαλιά για την Μυρτώ - Συγκίνηση και προσφορά αγάπης στο Messinia street relays (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η Καλαμάτα έγινε μια τεράστια αγκαλιά για την Μυρτώ και ο ιερός σκοπός των Messinia street relays πέτυχε απόλυτα τον στόχο του δίνοντας μέσω από τον αθλητισμό το μήνυμα της συμπαράστασης, της αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Πάνω από χίλιες συμμετοχές κατέγραψαν οι διοργανωτές του Ακρίτα οι οποίοι μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και επιχειρηματίες της πόλης έδωσαν το σύνθημα “τρέχουμε για την Μυρτώ” το οποίο έπιασε τόπο. Τόσο το δείπνο του Σαββάτου όσο οι αγώνες της Κυριακής στέφθηκαν από επιτυχία και συγκεντρώθηκαν τα χρήματα (3000 ευρώ) για την αγορά συσκευής οξυγόνου.

Το ποσό υπερκαλύφθηκε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Elite City Resort που φιλοξένησε την διοργάνωση, Νικήτας Κάρτσωνας, παρέδωσε την συσκευή στην Μυρτώ η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2012 όταν είχε κακοποιηθεί με ασύλληπτα βίαιο τρόπο στην Πάρο.

Η Μυρτώ, η οποία βρέθηκε στην Καλαμάτα το διήμερο, με ασθενοφόρο που διέθεσε η “Διάπλαση”, ήταν παρούσα με την μητέρα της στις εκδηλώσεις και δέχτηκε την αγάπη του κόσμου, ιδιαίτερα των μικρών παιδιών που βρέθηκαν δίπλα της και πήρε δύναμη να συνεχίσει τον καθημερινό αγώνα που δίνει με την οικογένεια της για μια καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω ειδικών θεραπειών σε ειδικό κέντρο στην Λάρισα.

“Σύμβολο για όλους η Μυρτώ”

Δίπλα της βρέθηκαν επίσης και τα χρυσά κορίτσια του Ελληνικού στίβου, Νίκη Μπακογιάννη και Μιρέλα Μανιάνι μέλη του Συλλόγου Ολυμπιονικών, που πήραν ενεργά μέρος στις σκυταλοδρομίες.

“Η Μυρτώ μπορεί να γίνει σύμβολο για όλους και μέσα από την δική της περιπέτεια να δείξει ότι η ζωή συνεχίζεται. Η ζωή δεν σταματά ποτέ. Αυτό είναι το μήνυμα. Πρέπει να έχουμε δύναμη”, επισήμανε εμφανώς συγκινημένη η Ολυμπιονίκης του ύψους Νίκη Μπακογιάννη

Για τον αγώνα ζωής της Μυρτούς μίλησε η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φωτεινή Κωνσταντοπούλου η οποία αποκάλυψε πως θα γράψει βιβλίο και για την Μυρτώ με τίτλο “Ένα σύννεφο που το λένε Μυρτώ”.

Παρούσα στην εκδήλωση και η σύζυγός του πρώην πρωθυπουργού Γεωργία Σαμαρά, η οποία όπως εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Μυρτούς στους διοργανωτές, βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά από την πρώτη στιγμή...

Δείτε χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από τους αγώνες όπως τα αποτύπωσε ο φακός του “sport365.gr”, καθώς και βίντεο με δηλώσεις του εφόρου στίβου του Ακρίτα, Πέτρου Παπαδόπουλου και του Κώστα Βλαχονικολού από τα καταστήματα Cosmos Kαλαμάτας.


 
9570 views
Top