Πελματογράφημα οι ακαδημίες του ΜΓΣ

Δεκάδες παιδιά από τις Ακαδημίες Βόλεϊ και Στίβου του Μεσσηνιακού, πήραν μέρος την Κυριακή (15/11) στις εξετάσεις Πελματογραφήματος που έγιναν σε αίθουσα του Δημοτικού Σταδίου Καλαμάτας.
Ο ειδικός Χειροπράκτης-Ποδίατρος Ευάγγελος Δήμου - Ρουσουλέντσης, έφτασε έγκαιρα από την Αθήνα και εγκαταστάθηκε στην αίθουσα, στην οποίαν από τις 9.30πμ μέχρι και την 3η απογευματινή εξέτασε και αξιολόγησε πάρα πολλούς αθλητές, μικρούς και μεγαλύτερους. Τα συμπεράσματα από την εξέταση γνωστοποιήθηκαν στους κηδεμόνες των παιδιών. Η Ποδιατρική, νέα σχετικά ειδικότητα για την χώρα μας, στο εξωτερικό είναι μια καταξιωμένη επιστήμη υγείας. Στην Ευρώπη είναι ευρύτατα διαδεδομένη, διότι προσφέρει λύσεις σε λιγότερα ως πολύ ενοχλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας. Το αντικείμενο της Ποδιατρικής είναι, κατά κύριο λόγο, η σωστή μηχανική και λειτουργία των κάτω άκρων. Με την εξέταση μπορεί να αντιμετωπιστούν νευρολογικά περιστατικά που επηρεάζουν την ισορροπία, την βάδιση κλπ., να προβλεφθούν και να αντιμετωπιστούν μελλοντικοί τραυματισμοί, διαστρέμματα κλπ, χειρουργεία των κάτω άκρων, πλατυποδίες και ένα πλήθος παθήσεων σχετικών και με τα κάτω άκρα αλλά και γενικότερα με την υγεία του σώματος.
Οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού ευχαρίστησαν τον κ. Δήμου-Ρουσουλέντση, τον βοηθό του, τον υπεύθυνο των ακαδημιών του Μεσσηνιακού κ. Ντάκουρη που μεσολάβησε στον ερχομό του ειδικού και τον Αθλητικό Φορέα του Δήμου Καλαμάτας για την παραχώρηση της αίθουσας προκειμένου να γίνουν οι εξετάσεις αλλά και τους γονείς με τα παιδιά τους που συμμετείχαν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα.

278 views

Έκθεση εικόνων

Top