Κουτσιούκος, Γεωργιόπουλος τερμάτισαν τον "Φειδιππίδειο"

Με αφορμή το ιστορικό γεγονός του διάσημου δρομέα Φειδιππίδη, ο οποίος στάλθηκε από τους Αθηναίους στη Σπάρτη για να ζητήσει την βοήθεια των Λακεδαιμονίων λίγο πριν την Μάχη του Μαραθώνος (490 π.Χ.), πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά εφέτος, από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου, ο Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος, Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα, μήκους 495 χιλιομέτρων, ο οποίος αντανακλά την αυθεντική διαδρομή που έκανε ο Φειδιππίδης, όπως περιγράφεται από τον Ηρόδοτο και Παυσανία.

Ο αγώνας, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στην έρευνα για την ανοσοθεραπεία του Καρκίνου, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ελλήνων Ημεροδρόμων (ΣΕΗ) σε συνεργασία με το Κέντρο Ανοσολογίας και Ανοσοθεραπείας του Καρκίνου (ΚΑΑΚ) του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και του Φυσιολατρικού Αθλητικού Ορειβατικού Συνδέσμου (ΦΑΟΣ).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος», είναι ο μεγαλύτερος αγώνας υπέρ-αποστάσεων διεθνώς, με συμμετοχές, Ελλήνων και Ξένων που ήταν 29 ενώ κατάφεραν να τερματίσουν 12.

Ανάμεσα σ΄ αυτούς τους <<ήρωες>> η Μεσσηνία είχε την τιμή να εκπροσωπηθεί από δύο μέλη του Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας… Tους Γιώργο Κουτσιούκο και Κώστα Γεωργιόπουλο που έδειξαν δύναμη ψυχής και σώματος, καταφέρνοντας να τερματίσουν κάτω από δύσκολες συνθήκες (σε 85 και 102 ώρες αντίστοιχα) καθώς καλέστηκε να αντιμετωπίσουν τη νύχτα, τις ανηφόρες των βουνών την κούραση, τη μάχη με τον εαυτό τους, να αντέξουν στη καταπόνηση καθώς ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα τερματίσει τον αγώνα, όσο κοντά κι αν είναι για να φτάσει στο τέρμα.

Ο Φειδιππίδειος δρόμος καλύφθηκε από διεθνή ΜΜΕ, καθ΄ όλο το τετραήμερο της διάρκειάς του. Πέραν του αθλητικού του χαρακτήρα, ο αγώνας είχε και πολιτισμικές προεκτάσεις, αφού αναδεικνύει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Αρχαίας Ιστορίας μας. Ο Σ.Δ.Υ. ΜΕΣΣΗΝΑΣ συνεχάρη τους ανωτέρω αθλητές για τον ιστορικό τους αγώνα.

579 views
Top