Καλαματιανοί κολυμβητές στο πρόγραμμα “Sports Excellence”

 

Στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος επιστημονικής παρακολούθησης ταλαντούχων κολυμβητών θα προχωρήσει η ΚΟΕ στο αμέσως προσεχές διάστημα και στην λίστα των περίπου 200 “δελφινιών” απ΄όλη την Ελλάδα που θα πάρουν μέρος, περιλαμβάνονται και αρκετοί καλαματιανοί.

Πρόκειται για το πρόγραμμα “Sports Excellence” το οποίο αποτελεί χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και τα παιδιά που επιλεγούν θα περάσουν από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις, στην συνέχεια θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες δοκιμασίες και τεστ και θα έχουν δίπλα τους σπουδαίους επιστήμονες σε επίπεδο διατροφής και ψυχολογικής υποστήριξης.

Μάλιστα, ο Ναυτικός όμιλος Καλαμάτας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, θα είναι ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που θα συνεργαστεί με το πρόγραμμα ξεκινώντας τις εξειδικευμένες μετρήσεις την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογο μας η συγκεκριμένη συνεργασία γιατί πλέον προσφέρει στους αθλητές μας υψηλού επιπέδου μετρήσεις (σειρά εξετάσεων μέσα και έξω από το νερό) και δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές μας, να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες ώστε να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στην εξέλιξη τους. Η συνεργασία περιλαμβάνει τρεις συναντήσεις μέσα στη σεζόν καθώς και κάποιες επιπλέον παροχές όπως, εξέταση από καρδιολόγο, συνεδρία για τους αθλητές αλλά και για τους γονείς τους με ψυχολόγο, διατροφική υποστήριξη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΝΟΚ.

 

499 views
Top