Ακόμη μια πρωτιά για Στεφανίδη: Κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017!

Το πήρε κι αυτό! Η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκληρώνει ιδανικά μια ονειρική σεζόν καθώς αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ευρώπη για το 2017!

Απόλυτη κυρίαρχος στο άλμα επί κοντώ και πλέον το πιο λαμπρό αστέρι του στίβου έλαβε το βραβείο της κορυφαίας εξαργυρώνοντας την καταπληκτική χρονιά που πραγματοποίησε.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν εξαιρετική τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο αποδεικνύοντας ότι η πορεία της το 2016 μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν.
Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου (είχε προηγηθεί το χρυσό στο ευρωπαϊκό κλειστού) και την πρώτη θέση στη σειρά Diamond League για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Με το 4.91 που σημείωσε στη βρετανική πρωτεύουσα σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και την κορυφαία επίδοση για το 2017 στον κόσμο.

Ήταν συνυποψήφια με τις Μαρίγια Λασίτσκενε (Ρωσία, ύψος), Νάφι Τιάμ (Βέλγιο, έπταθλο) και Ανίτα Βλόνταρτσιουκ (Πολωνία, σφυροβολία). Στην ψηφοφορία του κοινού μέσω των social media ήταν η δημοφιλέστερη όλων και όπως αποδείχθηκε ήταν και η κορυφαία και για την τεχνική επιτροπή, τις εθνικές ομοσπονδίες και τους δημοσιογράφους.
Το βραβείο στην Στεφανίδη έδωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, Σβέιν Άρνε Χάνσεν.

 

 

195 views
Top