Κυριάρχησε στα μετάλλια ο ΣΔΥΜ στον 5° Ημιμαραθώνιο Ευρώτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά και κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο 5ος Ημιμαραθώνιος Ευρώτα και οι παράλληλοι αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνας των 1000 μέτρων για παιδιά, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στο Περιστέρι Λακωνίας του Δήμου Ευρώτα, με την παρουσία 500 περίπου δρομέων από όλη την Ελλάδα σε όλους τους αγώνες.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας είχε δυναμική παρουσία με 62 δρομείς, οι οποίοι μετακινήθηκαν οργανωμένα από τα γραφεία του Συλλόγου με πούλμαν, ενώ πολλοί άλλοι μετακινήθηκαν με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αποστολές που πραγματοποίησε ο σύλλογος εκτός Μεσσηνίας και η παρουσία του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, για τη μαζικότητα, την οργάνωση και την αγωνιστική του παρουσία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο σύλλογος σάρωσε στα μετάλλια και στα κύπελλα, αφού πολλοί αθλητές ανέβηκαν στο βάθρο. Συγκεκριμένα στα 5km οι Δημήτρης Πασσιάς και ο Αλέξης Μιχαλάκης κατέλαβαν την 1η και 3η θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη των ανδρών, στα 10km είχαμε τη 1η και 2η θέση της γενικής κατάταξης από τον Ηλία Νικολόπουλο και Δημήτρη Ρούτση αντίστοιχα και στον ημιμαραθώνιο στο βάθρο ανέβηκε στις γυναίκες η Σταυρούλα Μπάκα καταλαμβάνοντας τη 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Την πρωτιά στον ημιμαραθώνιο κατέκτησε ο αθλητής του Μεσσηνιακού Γιάννης Χαμόδρακας ενώ από πλευράς ΣΔΥΜ είχαμε το Θανάση Κλάδη να καταλαμβάνει τη 1η θέση στη κατηγορία του, όπως και την Ελένη Εξερτζόγλου να τερματίζει 1η στη κατηγορία της. Στις διακρίσεις και στο βάθρο ανέβηκε και ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος τερμάτισε 2ος στη κατηγορία του.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που έτρεξαν για πρώτη φορά, ενώ πολλοί σημείωσαν και νέα ατομικά ρεκόρ στον αγώνα τους. Αξίζει να αναφερθεί επίσης η συμμετοχή του μεγαλύτερου αθλητή στον αγώνα των 21,1 χιλιομέτρων, 85χρονου Παναγιώτη Δούση, ο οποίος αγωνίστηκε με πάθος και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους θεατές και αθλητές.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

174 views
Top