Την Κυριακή στους Γαργαλιάνους «Ο Δρόμος της Ελιάς»

 

Με αφετηρία και τερματισμό τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων θα γίνει αυτή την Κυριακή ο 1ος Αγώνας ανωμάλου δρόμου! Αγώνας με ηλεκτρονική χρονομέτρηση σε διαδρομή 12km και 5km και έναν ακόμη δρόμο 1000m.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και η συμμετοχή είναι ελεύθερη – δωρεάν. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι χωμάτινο, σε φυσικό περιβάλλον και έχει ήπιες υψομετρικές εναλλαγές. Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και θα καλύπτεται από εθελοντές- δείκτες.

Πρόγραμμα αγώνων

Ώρα 10:00 Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 12 km

(για ενήλικες πάνω από ≥18 ετών)

Ώρα 10:00 Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 5km (για παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Ενήλικες)

Ώρα 10:05 Εκκίνηση δρόμου/δυναμικού βάδην 1000m (για παιδιά Δημοτικού 7-12 ετών)

Όλοι οι τερματίσαντες στους αγώνες δρόμου και βαδίσματος θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι και οι 6 πρώτες στα 12.000 μέτρα, και οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες στα 5000 μέτρα και στα 1000 μέτρα.

● Περιορισμένες δηλώσεις συμμετοχής θα μπορέσουν να γίνουν και την ημέρα του αγώνα στην Γραμματεία. Για νέες εγγραφές η γραμματεία θα κλείσει 30 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή στις 9:30 πμ.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παραλάβουν τον αριθμό τους 1 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα από την γραμματεία στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων. Για την παραλαβή των αριθμών και για την εξυπηρέτηση των αθλητών η γραμματεία θα είναι ανοικτή από τις 8:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

Οι αγώνες των 12 km και των 5km θα χρονομετρηθούν ηλεκτρονικά και για την εξασφάλιση της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων κατά-μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν ηλεκτρονικά σημεία ελέγχου (readers, check points).

Για την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών θα πρέπει υποχρεωτικά όλοι οι συμμετέχοντες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν εξεταστεί από γιατρό και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με υπεύθυνη δήλωση και ευθύνη των κηδεμόνων τους .

Ειδικά για τον αγώνα των 12χλμ. μπορεί να επιτραπεί η συμμετοχή για ανήλικους από 16 ετών και άνω, μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους.

Ιατρικές εξετάσεις

Όλοι όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί από γιατρό. Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους. Στους αγώνες θα υπάρχει γιατρός.

Πληροφορίες

Λεπτομέρειες σχετικά με τους αγώνες, φωτογραφίες, χάρτης και περιγραφή της διαδρομής και άλλες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ

● Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945740304 και 2763029128 κ. Θεοδωρόπουλος Δημήτρης.

Τεχνικός υπεύθυνος από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου: Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας έγιναν γνωστές οι προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας που θα ισχύσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα δρόμου « Ο Δρόμος της Ελιάς », που διοργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας, στην πόλη των Γαργαλιάνων την Κυριακή 15 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και το υπεύθυνο Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, θα ισχύσουν τα εξής:

● Η διακοπή της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, στην οδό Νικολοπούλου κατά το τμήμα που αποτελεί τμήμα της Ε.Ο. Πύργου - Μεθώνης, και συγκεκριμένα από τη συμβολή της με οδό Βασ. Γεωργίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Μιαούλη, με εξαίρεση τα οχήματα άμεσης επέμβασης (ΕΛ. ΑΣ., Π.Υ., ΕΚΑΒ).

● ΑΡΘΡΟ 2: Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Αθηνών - Αθανασίου Κοκκώνη - Λαμπροπούλου - Βασ. Γεωργίου (οι οποίες θα γίνουν διπλής κατεύθυνσης) και αντίστροφα.

● ΑΡΘΡΟ 3: Έναρξη ισχύος της παρούσης από την 09:00 ώρα έως την 13:00 ώρα της 15-04-2018.

 

400 views
Top