Πρωταθλητής ο Καλογεράκος στο 7ο σκακιστικό τουρνουά

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε το 7ο σκακιστικό τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας». Το τουρνουά διοργάνωσε η σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας με την ευγενική χορηγία του «Φροντιστηρίου Μ.Ε. Τσιάλας» το οποίο ευχαριστούμε θερμά. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας με 42 συμμετοχές.
Πρωταθλητής του τουρνουά ήταν ο σκακιστής του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας Σταμάτης Καλογεράκος με 6 βαθμούς σε 7 αγώνες στην δεύτερη θέση τον ακολούθησε ο Μανώλης Μουτζούρης (Ν.Ο.Κ.) με 5,5 βαθμούς και στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν 6 άτομα με 5 βαθμούς, με τα κριτήρια ισοβαθμίας να δίνουν το χάλκινο μετάλλιο στον Πολυχρόνη Περράκη (ΟΣΚ). Πρώτη γυναίκα του τουρνουά αναδείχθηκε η Μαριάνθη Λούκα (Ν.Ο.Κ.) με 5 βαθμούς ενώ πρώτος στην κατηγορία κάτω των 12 και ευχάριστη έκπληξη των αγώνων ήταν ο Παναγιώτης Θωμαΐδης (Ν.Ο.Κ.) με 5 βαθμούς.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του 7ου γύρου ήταν:
Καλογεράκος Σταμάτης – Περράκης Πολυχρόνης 1 – 0
Λαμπρακόπουλος Αλέξανδρος – Μουτζούρης Μανώλης 0,5 – 0,5, Διακουμέας Αριστοφάνης – Λούκα Μαριάνθη 0 – 1
Αποστολόπουλος Γεώργιος – Διαμαντέας Πέτρος 0 – 1
Παπαδόπουλος Σπύρος – Σωφρονάς Ανδρέας 0 – 1
Λιάκος Χρήστος – Θωμαΐδης Παναγιώτης 0 – 1
Φράγκου Μαρία – Μπακής Απόλλων 0 – 1
Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος – Μητσέας Παναγιώτης 0 – 1
Πουλόπουλος Ηλίας – Βυθούλκας Δημήτρης 0,5 – 0,5,
Παντελοπούλου Δέσποινα – Αθανασόπουλος Θοδωρής 1 – 0
Καβουρίνου Πολυξένη – Ξαρχάκος Παναγιώτης 1 – 0
Κουραμπάς Πέτρος – Βυθούλκας Αλέξανδρος 0 - 1 α.α.
Βέκκος Χρήστος – Κορδελάκος Χρύσανθος 1 – 0
Κατσαρέας Μιχάλης – Δικαίος Άγγελος 1 – 0
Μάρας Γεώργιος – Παντελοπούλου Ελεάννα 1 – 0
Δραγώνας Γεώργιος – Τσίμπουρης Παναγιώτης 1 – 0
Κατσαρέας Κωνσταντής – Αργύρης Ηλίας-Παναγιώτης 1 - 0 α.α., Σπυριδωνίδης Ηρακλής – Ποντίκης Ηλίας 0 – 1
Σπυριδωνίδης Γιάννης – Θωμαΐδης Χαράλαμπος 0 – 1
Χριστόπουλος Γιάννης – Αργύρης Χρήστος-Εφραίμ 1-0 α.α., Αθανασοπούλου Ανδριάνα bye.
Το τουρνουά έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο αγωνιστικό σκάκι, με τα αποτελέσματα να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, ενδεικτικά στην πρώτη δεκάδα της τελικής βαθμολογίας βρίσκονται 5 μικροί σκακιστές του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αποδεικνύοντας για μια φορά ακόμη την αγωνιστική άνοδο τους και τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στην σκακιστική ακαδημία του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο εντευκτήριο της σκακιστικής ακαδημίας, θα διεξαχθεί τουρνουά μπλίτς 9 γύρων (παρτίδες με χρόνο σκέψης 3’ συν 2’’) μόνο για όσους συμμετείχαν στο 7ο τουρνουά «Φροντιστήριο Μ.Ε. Τσιάλας». Μετά τη λήξη του μπλίτς θα ακολουθήσει η απονομή επάθλων για τους νικητές των δύο τουρνουά.
Οι υπεύθυνοι του τμήματος ευχαριστούν τους χορηγούς αλλά και τους αθλητές και τις οικογένειες τους για την άριστη συνεργασία .Επίσης ευχαριστούν τα ΜΜΕ για την αρωγή τους στην αναβάθμιση του σκακιού.

 

252 views
Top