Στον Μινωϊκό Άθλο ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 13ος δρόμος στα χνάρια του Μίνωα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και των Δήμων Φαιστού – Γόρτυνας και Ηρακλείου, αγώνας που τελέσθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαικού Μαζικού Αθλητισμού- Υπεραπόστασης (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).
18 αθλητές ξεκίνησαν έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού για να τερματίσουν οι 17 τον αγώνα των 70 χιλιομέτρων, που ένωνε τα δύο Μινωικά παλάτια της Φαιστού και της Κνωσού. Επίσης μέρος της διαδρομής έτρεξαν άλλοι 18 δρομείς, ενώ συμμετείχαν και περίπου 45 ποδηλάτες και διένυσαν την διαδρομή 140χλμ. Κνωσός - Φαιστός - Κνωσός.
Μεγάλος νικητής του αγώνα ήταν ο αθλητής από την Ουκρανία Chormi Taras με χρόνο 5:06:37’’ που πήρε στην κυριολεξία την νίκη στα τελευταία μέτρα της διαδρομής από τον προπορευόμενο Σηφάκη Μανόλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με χρόνο 5: 06:48’’που οδήγησε την κούρσα σε όλη της την διαδρομή, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Τάσιος Γιώργος του ΣΔΥ Ελευσίνας με 5:16:05’’.
Από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετοχή και επιτυχή τερματισμό είχε ο αθλητής υπεραποστάσεων Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ενώ η σύζυγός του Χρυσούλα Παπαδοπούλου, επίσης μέλος του συλλόγου, συμμετείχε στον ποδηλατικό αγώνα των 140km.

 

630 views
Top