ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Απο την Καζαμπλάνκα στο ΟΑΚΑ η Λουκαρέα

Στο Grand Prix Ακρόπολις που ξεκινά σήμερα στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ θα πάρει μέρος η Σταυρούλα Λουκαρέα.

Η κολυμβήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας θα αγωνιστεί στα 50, 100 και 200 μ. ύπτιο σε ένα μίτινγκ με έντονο συναγωνισμό όπου θα δώσει το παρών η αφρόκρεμα της Ελληνικής κολύμβησης ενώ υπάρχουν και αρκετές συμμετοχές απο το εξωτερικό.

Το δελφίνι του ΝΟΚ μόλις επέστρεψε από την Παγκόσμια Γυμνασιάδα όπου συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα. Στην Καζαμπλάνκα όπου έγιναν οι αγώνες, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις πετυχαίνοντας την συμμετοχή της σε δύο τελικούς.

Συγκεκριμένα με χρόνο 30’’69 προκρίθηκε στον τελικό στα 50 ύπτιο καταλαμβάνοντας τελικά την την 7η θέση με την ίδια επίδοση. Στα 4Χ100 μικτή ομαδική στα προκριματικά η Ελλάδα με 4’19’’36 προκρίθηκε στον τελικό (η επίδοση της Λουκαρέα ήταν 1’04’’45) και στον τελικό η χώρα μας κατέλαβε την 4η θέση με χρόνο 4’19’’46 (η επίδοση της Λουκαρέα 1’04’’55).

Στο τρίτο αγώνισμα που συμμετείχε, στα 100 ύπτιο, έμεινε μακριά από την ατομική της επίδοση 1’03’’96 και με χρόνο 1’06’’28 κατετάγη 11η μένοντας εκτός τελικού. Εντυπωσιακή ήταν πάντως η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής αφού με τις εμφανίσεις των παιδιών κατέλαβε την 1η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Οι θερινές σχολές του ΝΟ Καλαμάτας

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζουν την λειτουργία τους οι θερινές σχολές εκμάθησης κολύμβησης & πόλο του ΝΟ Καλαμάτας. Για ακόμα μία χρονιά τα παιδιά της πόλης μας θα μάθουν τα μυστικά της κολύμβησης υπό την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών, καθηγητών φυσικής αγωγής εξειδικευμένων στο υγρό στοιχείο με παιδαγωγική κατάρτιση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι θα μάθουν να επιπλέουν στο νερό και να κάνουν τα πρώτα τους "κολυμβητικά βήματα" και σιγά- σιγά με επιπλέον δεξιότητες θα αρχίσουν να μαθαίνουν τα κολυμβητικά στυλ το ελεύθερο, το ύπτιο, το πρόσθιο, την πεταλούδα, θα γνωρίσουν το μαγευτικό κόσμο της κολύμβησης και θα μάθουν να σέβονται το νερό ώστε να απολαμβάνουν τις χαρές τις θάλασσας με ασφάλεια. Θα γνωρίσουν μέσα από το παιχνίδι στο νερό, το εντυπωσιακό πόλο που έχει προσφέρει τεράστιες διακρίσεις στην χώρα μας σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο παγκοσμίως και το οποίο ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας καλλιεργεί εδώ και δεκαετίες συμμετέχοντας σε εθνικά πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες.

Για την εγγραφή στα προγράμματα απαραίτητα δικαιολογητικά α) ιατρική βεβαίωση β) αίτηση εγγραφής η οποία δίδεται στον χώρο του κολυμβητηρίου από την γραμματεία των Τμημάτων Υγρού Στίβου κα. Κοσιφολόγου Σταυρούλα και ώρες 16:00 - 20:00.

 

453 views
Top