2ο τουρνουά πάλης: Ο Αριστόδημος πήρε άριστα και τα εύσημα της Ομοσπονδίας– Λαμπρό το μέλλον της πάλης στην Μεσσηνία (φωτο)

Μια γιορτή αντάξια του ονόματος και της ιστορικής κληρονομιάς που κουβαλά μαζί του ανά τους αιώνες το αρχαιότερο και πλέον παραδοσιακό άθλημα των Ολυμπιονικών της χώρας μας. Είχε ως σημείο και τόπο αναφοράς την πόλη της Μεσσήνης που τα τελευταία δυο χρόνια έχει κατορθώνει να μπει στον χάρτη της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας Πάλης ως προορισμός αθλητικού τουρισμού με επίκεντρο βεβαίως τα ταπί του κλειστού γυμναστηρίου Μεσσήνης.

Οργανώθηκε με υψηλά πρότυπα με μεράκι και αγάπη από τους ανθρώπους του «Αριστόδημου» που τα τελευταία δυο χρόνια μέσα από τις πραγματικά μεγάλες προσπάθειές τους έχουν κατορθώσει να κερδίζουν κάθε στοίχημα με αποκορύφωμα την αναβίωση του αθλήματος στην Μεσσηνία.

Οι πρωτεργάτες Φώτης Αθανασόπουλος και Κώστας Γεωργιόπουλος ήσαν παρόντες και έτοιμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια όπου χρειαστεί, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ομαλή εξέλιξη και εν τέλει άψογη οργάνωση των αγώνων.

Στους αγώνες συμμετείχαν 270 και πλέον αθλητές και αθλήτριες που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στα ταπί του δημοτικού γυμναστηρίου, αφήνοντας έτσι μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον του αθλήματος.

Ιδιαίτερη αίγλη στους αγώνες έδωσε η παρουσία των πέντε διαιτητών διεθνής ολυμπιακής κατηγορίας Παυλίνας Γεωργίου, Καράμπελα Γεώργιο, Παγώνη Βασίλειου, Σταύρου Χρήστου και Κουζηλου Σάββα.

Στο δημοτικό στάδιο της Μεσσήνης παρευρέθησαν νυν και παλιά μέλη της διοίκησης της ΕΛΟΠ την οποία συγκεκριμένα εκπροσώπησαν οι Δ. Τραμπάκουλας (πρόεδρος ΕΛ.Ο.Π.), Κώστας Θάνος (πρώην πρόεδρος ΕΛ.Ο.Π.), Δ. Κολιτσόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΛ.Ο.Π.), Αθανασίου Ξενοφών (γ. γραμματέας ΕΛ.Ο.Π.) και Μύρωνας Στεφανάκης (μέλος Δ.Σ. ΕΛ.Ο.Π.)

Ξενοφών Αθανασίου: «Το χρέος μέχρι τη νέα χρονιά θα έχει αποπληρωθεί!»

Ενθουσιασμένος από το θέαμα που αντίκρισε στη Μεσσήνη δήλωσε ο αρτινός Β’ Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Ολυμπιακής Επιτροπής και γ. γραμματέας της ΕΛΟΠ, Ξενοφών Αθανασίου: «Πρώτη φορά βρίσκομαι εδώ κι έχω ενθουσιαστεί πάρα πολύ με τον κόσμο, τα παιδιά, τη μεγάλη συμμετοχή. Συγχαρητήρια στον Αριστόδημο που ανέλαβε αυτό το μεγάλο τουρνουά. Αν και δυο χρονών σύλλογος έχει κάνει πολλά κι απ’ ότι βλέπω θα κάνει ακόμα περισσότερα γιατί προχωράει πολύ μπροστά…»

Όσο για το άθλημα και την ανάκαμψη που παρουσιάζεται είπε: «Η Πάλη αρχίζει να ξαναβρίσκει το δρόμο της. Μετά από ένα διάστημα με προβλήματα, μπαίνουμε πάλι σε μεγάλες διοργανώσεις όπως παλιά! Η Πάλη βρίσκεται ξανά μέσα στα μετάλλια και να διεκδικεί προκρίσεις και στην Ολυμπιάδα. Από δω και πέρα όλα θα ’ναι καλύτερα…».

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο Ξενοφών Αθανασίου στάθηκε στα προβλήματα που μέχρι τώρα αποτελούσαν τροχοπέδη για τις δράσεις της ΕΛΟΠ λέγοντας πως «Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ΕΛΟΠ βρήκαμε ένα πολύ μεγάλο χρέος, κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ, κι αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να λέμε πως έχει αντιμετωπιστεί και όχι μόνον, μέχρι τη νέα χρονιά θα έχει αποπληρωθεί.

Μετά απ’ αυτό η Ομοσπονδία θα μπορεί να λειτουργήσει σε νέα βάση, να ενισχύει τα σωματεία, του αθλητές, κάτι που έτσι κι αλλιώς ως διοίκηση δεν αμελήσαμε ποτέ, προσπαθώντας πάντα να κάνουμε πολλούς αγώνες και τουρνουά ακόμα και με τόσες δυσκολίες που περάσαμε και περνάμε. Όμως, κάθε χρόνο έρχονται καλύτερα πράγματα για την Πάλη. Από δω και πέρα τα πράγματα θα είναι καλύτερα!»

Ως άθλημα με μεγάλη παράδοση η Πάλη έχει ήδη στη "φαρέτρα" της πολλούς άξιους και διακεκριμένους αθλητές στην Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέροντας μερικά ονόματα ο Ξενοφών Αθανασίου χαρακτηρίσει το μέλλον αισιόδοξο για την Ελευθέρα και Ελληνορωμαϊκή Πάλη.

«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή πολλά παιδιά με ευρωπαϊκό τίτλο και παγκόσμιο τίτλο, όπως κατέχουν οι Μαρία Περβολαράκη, Δημήτρης Τσεκερίδης. Ο Γιωρίκας Πιλίδης ένας ανερχόμενος αθλητής, όπως κι άλλα παιδιά που ακολουθούν…»

Θάνος: Τεράστια πρόοδο σε σύντομο διάστημα για τον "Αριστόδημο"

Την ικανοποίηση της ΕΛΟΠ για τα δείγματα γραφής του "Αριστόδημου" μετέφερε και ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και Ολυμπιονίκης, Κώστας Θάνος, ο οποίος μίλησε για τους αγώνες της Μεσσήνης και το μέλλον της ελληνικής Πάλης.

«Ο "Αριστόδημος" είναι ένας από τους καινούργιους συλλόγους της ομοσπονδίας ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει εγγραφεί στη δύναμή μας με υπερδραστήριους ανθρώπους, τόσο ο Κώστας Γεωργιόπουλος (πρόεδρος) όσο και ο Φώτης Αθανασόπουλος, ο οποίος είχε την ιδέα για τη δημιουργία αυτού του συλλόγου.

Για μια πόλη όπως είναι η Μεσσήνη είναι εξαιρετικά δύσκολα να διοργανωθεί μια αγωνιστική οργάνωση υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας, τόσο μεγάλη! Όμως την εγκρίναμε και την υποστηρίζουμε για δεύτερη χρονιά φέτος διότι βλέπουμε ότι στο σύλλογο υπάρχουν άνθρωποι πραγματικά δραστήριοι και ενδιαφέρονται για το άθλημα και παράλληλα για την ανάπτυξη της πόλης τους. Γιατί μέσα από μια αγωνιστική δραστηριότητα ενισχύεται η τοπική οικονομία.

Φανταστείτε ότι έχουν έρθει 270 αθλητές εδώ από διάφορες πόλεις της χώρας, κυρίως από τη Νότια Ελλάδα, οι οποίοι δεν ήξεραν που είναι η Μεσσήνη, τη γνωρίζουν, όμως, τώρα και αποτελούν εν δυνάμει μελλοντικούς επισκέπτες της. Κι όλο αυτό οφείλεται στους ανθρώπους του συλλόγου οι οποίοι θέλουν πάρα πολύ να βοηθήσουν, κι εμείς σαν Ομοσπονδία τους βοηθάμε και στηρίζουμε την προσπάθειά τους.»

Στις δράσεις η ποιότητα θα παίξει το δικό της ρόλο: «Για να γίνει επιλογή μιας μικρής πόλης θα πρέπει να υπάρχει ένας εγγεγραμμένος σύλλογος στη δύναμή μας με προοπτικές ανάπτυξης. Ο "Αριστόδημος" σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει τεράστια πρόοδο και βήματα όχι μόνο στον αγωνιστικό τομέα αλλά και στον οργανωτικό, ενώ δείχνει διάθεση να κάνει πολλά πράγματα για την πόλη του.»

Οι αυριανοί πρωταθλητές της Πάλης «δημιουργούνται» και γαλουχούνται σήμερα μέσω των αναπτυξιακών τουρνουά και αγώνων της Ομοσπονδίας που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη βάση θέλοντας να αναδείξει τη νέα γενιά ελλήνων αθλητών και αθλητριών.

«Η Ελληνική Πάλη συνεχίζει να έχει αρκετές επιτυχίες δεν είχαμε ολυμπιακό μετάλλιο στις τελευταίες τρεις Ολυμπιάδες, αλλά τα δείγματα είναι πολύ αισιόδοξα για τους επόμενους και μεθεπόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πέρυσι είχαμε 6 μετάλλια σε Πανευρωπαϊκούς / Παγκόσμιους αγώνες όλων των κατηγοριών, από Μαρία Περβολαράκη, Γιωρίκα Πιλίδη κι άλλα παιδιά, όπως επίσης πλασαρίσματα κι αυτό δείχνει ότι με τη δουλειά που γίνεται ιδίως στις μικρές ηλικίες - όπως είναι κι αυτό το τουρνουά- ότι οι δεκάδες μικροί αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται εδώ σήμερα είναι εν δυνάμει οι αυριανοί πρωταθλητές και ευχόμαστε όλοι και κάποιοι απ’ αυτούς να είναι και Ολυμπιονίκες!»

Δύναμη να συνεχίσουν η στήριξη ΕΛΟΠ και Δήμου

Από τη μεριά του ο Φώτης Αθανασόπουλος στάθηκε στη μεγάλη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και του Δήμου Μεσσήνης που δίνουν περισσότερο κουράγιο σε όλα τα μέλη του "Αριστόδημου" να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες στο μέλλον για την ανάδειξη και προώθηση του αθλήματος στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως την ανάληψη μεγαλύτερων ακόμη οργανώσεων που θα αναδείξουν πιο πολύ το άθλημα προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους νέους και νέες στα ταπί και το άθλημα της Πάλης!

Οι 16 συμμετέχουσες ομάδες ήταν: Α.Σ.Μ. Αριστόδημος, Π.Σ.Τιτάν Πύργου, Α.Γ.Π.Σ. Σπάρτης, Α.Σ. Λεωνίδας Σπάρτης, Π.Ο.Π. Χαλκίδας, ΓΦΣ Παναιτωλικού, Γ.Σ. Κορωπίου, Α.Σ. Ηρακλής Ασπρόπυργου, ΔΑΣ Ζεφυρίου, Α.Π.Σ.Φ Περιστεριού «Ο Θησεύς», Α.Σ. «Ο Αλμυρός», ΠΑ.Σ.Α.Σ., ΔΙΑΣ Αχαρνών, Λεωντίδες Άνω Λιοσίων, Γ.Κ. Ολύμπια Κλαμπ Πάτρας, Πάλη Άθλεση Ιλίου.

Να σημειωθεί τέλος πως μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες, ενώ κύπελλα δόθηκαν σε όλους τους συλλόγους, διαιτητές, συνδιοργανωτές όπως και στον προπονητή του τοπικού συλλόγου κ. Ευθυμιάδη.

 

 

 

386 views
Ετικέτες
Top