Κάθοδος... χιονοδρόμων στην Costa Navarino: 1000 σύνεδροι από 80 Εθνικές ομοσπονδίες της FIS

Στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Costa Navarino διεξάγεται αυτή την εβδομάδα το 51ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS), το οποίο φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Συμμετέχουν περίπου 1.000 αντιπρόσωποι από 80 Εθνικές Ομοσπονδίες. Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΟΧΑ Δημοσθένης Γυρούσης, με τον πρόεδρο της FIS Τζιανφράνκο Κάσπερ να ευχαριστεί τον Ναουσαίο πρόεδρο της ΕΟΧΑ, τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο και το μέλος Βασίλη Κατσώρα.

Ο κ. Καπράλος χαιρέτισε με τη σειρά του τους συνέδρους και επισήμους των διεθνών ομοσπονδιών και απέμεινε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο της FIS για την προσφορά του στον Αθλητισμό και στο Ολυμπιακό Κίνημα.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας του Συνεδρίου, θα εκλεγούν το Συμβούλιο του FIS, καθώς και οι διάφορες τεχνικές επιτροπές, υποεπιτροπές.

Επιπλέον θα αποφασιστούν οι διοργανωτές των παγκοσμίων πρωταθλημάτων του 2022 και 2023. Η ανακοίνωση των τεσσάρων εκλεγμένων διοργανωτών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη. Την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί επίσκεψη των συνέδρων στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.

Το συνέδριο θα επανεξετάσει τις εκθέσεις του Συμβουλίου, τους λογαριασμούς και τις εκθέσεις των ελεγκτών, θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό για τη δημοσιονομική περίοδο 2018-2019, θα εκλέξει τον Πρόεδρο και τα 16 μέλη του Συμβουλίου του FIS, καθώς και θα αποφασίσει για τις προτάσεις που θα υποβάλλουν οι επιτροπές όλων των αθλημάτων.

Άλλα βασικά θέματα είναι η τελική έγκριση των ημερολογίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIS για την περίοδο 2018/19.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) θα εκπροσωπηθεί σχεδόν σε όλες τις επιτροπές με τα στελέχη της και φυσικά στο Συνέδριο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΟΧΑ Δημοσθένη Γυρούση. Παράλληλα τις ημέρες του συνεδρίου θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι και επίσημοι των εθνικών αθλητικών και πολιτικών φορέων.

 

 

224 views
Top