Ο άνεμος... πήρε τα ρεκόρ στα Παπαφλέσσεια (φωτο)

O άνεμος πήγε... κόντρα στα Παπαφλέσσεια και η μεγάλη γιορτή του στίβου στην Καλαμάτα έμεινε χωρίς τις μεγάλες επιδόσεις.

Υπερβολικά ευνοϊκός στα σπρίντ και το μήκος και αντίθετος στον ακοντισμό, ο δυνατός αέρας στο Δημοτικό στάδιο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν επέτρεψε στους σπουδαίους αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έδωσαν το παρών να φτάσουν σε υψηλές επιδόσεις.

Το αγώνισμα που περίμεναν όλοι με ανυπομονησία ήταν τα 400 μ. αλλά η Μαρία Μπελιμπασάκη επέλεξε να μην πάρει θέση εκκίνησης, αφού ο πολύ δυνατός θα της δημιουργούσε προβλήματα, ωστόσο η Ελένη Αρτυματά φρόντισε και χωρίς τον αναμενόμενο συναγωνισμό να πετύχει καλή επίδοση. Η Κύπρια ήταν νικήτρια με 51.95, μπροστά από την Ελπίδα Καρκαλάτου που σημείωσε 54.86.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη ναι μεν ταξίδεψε στην Καλαμάτα, ωστόσο μία ενόχληση στον κοιλιακό δεν της επέτρεψε να πάρει μέρος στα 100 μέτρα. Στα 100 μ. των ανδρών με τον άνεμο ευνοϊκό 2,3 μ. ο Τούρκος Ζαφέρ Μπαρνές ήταν νικητής με 10.25 και ο Παναγιώτης Τριβυζάς ακολούθησε με 10.38. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ωστόσο επέλεξε να μην τρέξει 200 μ., λόγω του ανέμου.

Φετινό ρεκόρ σημείωσε στα 400 μ εμπ. η Έφη Θεοδώρου με 59.51, όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με 51.35.

Στην ίδια κούρσα ο έφηβος Άρης Δρίτσας ήταν πολύ καλός για μία ακόμη φορά, αφού τερμάτισε σε 52.08 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και βρέθηκε πολύ κοντά στο 52.00, που χρειάζεται για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου ήταν νικήτρια στα 800 μ. με 2.05.05, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, ενώ στον ακοντισμό η νίκη πήγε στην Σοφία Υφαντίδου με 54,72 μέτρα.

Στα 1.500 μ. ξεχώρισαν δύο έφηβοι: ο Νίκος Σάκης, που ήταν νικητής με 3.52.26 και ο Μάριος Αναγνώστου που ακολούθησε με 3.53.08.

Στον ακοντισμό των ανδρών ο Ρουμάνος Αλεξάντρου Νόβατς ξεσήκωσε τον κόσμο και πήρε την πρωτιά με 77.98μ. Δεύτερος ήταν ο Θόδωρος Μηνασιάδης (67.18μ.) και τρίτος ο αειθαλής Γιώργος Ήλτσιος (66.93).

Αξιοσημείωτη ήταν ακόμη η ευκαιρία που είχαν νεαροί αθλητές και αθλήτριες του Μεσσηνιακού να συναγωνιστούν Έλληνες και ξένους πρωταθλητές, καθώς και οι αγώνες παίδων και κορασίδων, ενώ το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν οι αθλητές με τυφλότητα (Χαραλαμπίδης, Αγγέλης, Παπαδέα, Τσιλίκας) του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ.

 Συνολικά Αποτελέσματα

774 views
Top