Σήμερα ο αγώνας δρόμου κατά των ναρκωτικών στο ιστορικό κέντρο Καλαμάτας

Η 26η Ιουνίου έχει καθοριστεί Διεθνώς ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, του ΚΕΘΕΑ Κύτταρο (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) και του Δήμου Καλαμάτας συμμετέχει στον εορτασμό και διοργανώνει διοργανώνει σήμερα για 2η συνεχή χρονιά αγώνα δρόμου (και δυναμικού βαδίσματος) 5 χλμ. στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30 μ.μ. στην Πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου θα γίνει και ο τερματισμός, μετά από δύο στροφές σε σηματοδοτημένη διαδρομή προς το Κάστρο.

Μέχρι τις 7 μ.μ. υπάρχει δυνατότητα εγγραφής στον αγώνα, στην γραμματεία που θα λειτουργεί από νωρίτερα στον χώρο της εκκίνησης.

Το κόστος συμμετοχής είναι τρία ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ΚΕΘΕΑ Καλαμάτας.

Θα δοθούν Κύπελλο στους τρεις πρώτους νικητές στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, ενώ αναμνηστικά μετάλλια θα απονεμηθούν σε όσους τερματίσουν.

Η διαδρομή είναι 5.000 μέτρα (δύο στροφές των 2,5 χλμ.) με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία 23ης Μαρτίου.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τις οδoύς: Πλ. 23ης Μαρτίου – Υπαπαντής – Πατριάρχου Μελετίου – Φαρών – Αλαγονίας – Σπάρτης – Σπάρτης (αριστερά) – Νέδοντος – Βασ. Γεωργίου (Νικηταρά) – Αριστομένους – Σταδίου – Πλ. 23ης Μαρτίου.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη του γονέα τους, τονίζοντας την ανάγκη να προβαίνουν τακτικά σε ιατρικό προληπτικό έλεγχο, ώστε να ελέγχουν την κατάσταση της υγείας τους.

Θα υπάρχει Ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο, σε όλη τη διαδρομή του αγώνα.

 

160 views
Top