Μοναδική αθλητική γιορτή στην Στούπα με πρωταγωνιστές Νικολακέα και Πατικοπούλου (ΦΩΤΟ)

Σε μοναδική γιορτή εξελίχθηκε ο 8ος Αγώνας Δρόμου και ο 5ος Κολυμβητικός Αγώνας Δυτικής Μάνης που έγινε στις 7 Ιουλίου στην Στούπα!

Πολλά χαμόγελα, έντονος συναγωνισμός και αθλητική άμιλλα, αθλητές από διάφορα μέρη μοιράστηκαν στιγμές αγωνιστικής προσπάθειας και ικανοποίησης…

Το ετήσιο ραντεβού στη Στούπα συγκέντρωσε ξανά πλήθος αθλητών και αθλητριών, γεγονός που μαρτυρά την αγάπη του κόσμου για την όμορφη αυτή αθλητική διοργάνωση που εμπνεύστηκαν και επιμελούνται κάθε χρόνο με περίσσιο μεράκι οι τέσσερις φίλοι Τάκης Ραπτέας, Βαγγέλης Μπαρμπετσέας, Πάνος Σαραντέας και Γιώργος Μακρέας (συμμετέχει στο κολυμβητικό κομμάτι).

Περίπου 305 μικροί και μεγάλοι αθλητές δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στα 10 και 5 χιλιόμετρα στο τρέξιμο και 2 και 1 χιλιόμετρο στην κολύμβηση σε εκπληκτικές υδάτινες διαδρομές και θέα τον πανέμορφο κόλπο της Στούπας.

Διοργανωτές και παρουσίαση

Οι διοργανωτές που εμπνεύστηκαν και επιμελούνται κάθε χρόνο με περίσσιο μεράκι και αγάπη όλες τις πτυχές της διοργάνωσης είναι τέσσερις φίλοι. Οι Τάκης Ραπτέας, Βαγγέλης Μπαρμπετσέας, Πάνος Σαραντέας που ασχολούνται κυρίως με το δρομικό και ο Γιώργος Μακρέας που επιβλέπει το κολυμβητικό κομμάτι.

Αναπόσπαστο κομμάτι του αγωνιστικού και η παρουσίαση των αγώνων. Εξαιρετικός υπήρξε φέτος ο Βαγγέλης Μπαρμπετσέας, μέλος των Maniacs που συντόνισε και κράτησε από μικροφώνου ζωντανό τον παλμό της διοργάνωσης.

Η Ολλανδέζα Μαρλόες Ρίκκεν (Marloes Rikken) που εδώ και χρόνια έχει μετοικήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δυτική Μάνη και εργάζεται σε Ολλανδικό Τουριστικό πρακτορείο, αν και κάθε χρόνο συμμετείχε στην διοργάνωση από το παρασκήνιο φέτος πέρασε για πρώτη φορά στο προσκήνιο, έβαλε τη δική της πινελιά στο κομμάτι της παρουσίασης τόσο στον δρομικό όσο και στον κολυμβητικό αγώνα.

Οι εθελοντές και τα φοβερά μετάλλια!

Όπως πάντοτε σε τόσο μεγάλες διοργανωτές ο ρόλος των εθελοντών είναι σπουδαίος. Την ασφαλή και ομαλή εξέλιξη των αγώνων εξασφάλισαν οι πολυάριθμοι εθελοντές καθώς και τα μέλη του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού, της εθελοντικής ομάδας ΓΑΙΑ. Η παρουσία τους σημαντική τόσο για την ασφάλεια των εκατοντάδων αθλητών, αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, καθώς προσέφεραν από κάθε πόστο το μέγιστο για την εξυπηρέτηση όλων.

Κατά τον τερματισμό τους μικροί και μεγάλοι συμμετέχοντες αθλητές λάμβαναν το πραγματικά ιδιαίτερο μετάλλιο από ανακυκλώσιμα υλικά που επιμελήθηκε η Βάσω Αβραμέα και το tsigaki.gr.

Οι διοργανωτές φρόντισαν επίσης για ένα μικρό σνακ στο τέλος του αγώνα, προσφέροντας στους τερματίζοντες αθλητές και αθλήτριες μπανάνες και μπουκάλια νερό.

Οι πρώτοι νικητές των τεσσάρων αγωνισμάτων

Στα 10 χιλιόμετρα τρέξιμο πρώτος τερμάτισε ο μανιάτης Νικολακέας Νικόδημος του ΓΑΣ Ιλισσός σε 00.38:05, δεύτερος ο καλαματιανός δρομέας Ηλίας Νικολόπουλος με μικρή διαφορά και χρόνο 00.38:44.

Πρώτη γυναίκα στο αγώνισμα ήταν η Σοφία Ρήγα του ΓΣ Ελ. Βενιζέλος Χανίων με 00.41:25.

Στα 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, ταχύτερος όλων ήταν ο αθλητής του ΣΔΥ Μεσσηνίας, Αλέξανδρος Μιχαλάκης με 00.20.56, δεύτερος ο Γιώργος Μάρκο από τον Κροκεατικό με 00.23.10. Πρώτη γυναίκα (δεύτερη γενικής) ήταν η Marlou Bilisma με 00.21.18.

Πραγματικό «δελφίνι» η νεαρή αθλήτρια του Άργη Καλαμάτας Άρτεμις Πατικοπούλου που στα 2 χλμ. κολύμβησης πρώτευσε με επίδοση 00.29.26. Στη δεύτερη θέση ο Νικόλαος Τζοβάρας με 00.33.36 και στην τρίτη θέση ο Δημήτρης Βίγγος με 00.34.50.

Ο Παναγιώτης Λαγοπάτης με 00.14.59 πρώτος κολυμβητής στο χιλιόμετρο, με δεύτερο τον Παναγιώτη Τσαλίκη (00.15.43) και τρίτο τον Αριστείδη Σπυρόπουλο με 00.16.29.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα στα παρακάτω link:

10 χιλιόμετρα τρέξιμο -

(141 συμμετοχές)

5 χιλιόμετρα τρέξιμο -

(112 συμμετοχές)

2 km κολύμβηση - 

(15 συμμετοχές)

1 km κολύμβηση - 

(37 συμμετοχές)


269 views
Top